Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Eurodeputata Claudia Țapardel a solicitat în Parlamentul European mai mulți bani pentru construcția de autostrăzi în România

Eurodeputata Claudia Țapardel a solicitat în Parlamentul European mai mulți bani pentru construcția de autostrăzi în România

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

În cadrul unei intervenții în Parlamentul European, eurodeputată PSD Claudia Țapardel, membră a Comisiei pentru Transport și Turism, a solicitat Comisiei Europene suplimentarea fondurilor alocate dezvoltării infrastructurii de transport din România.

Europarlamentarul român a declarat că în acest moment numai România are proiecte de infrastructură în valoare de 62 de miliarde de euro, în condițiile în care suma totală alocată la nivelul planului de investiții strategice al CE pentru astfel de proiecte este de 23 de miliarde de euro.

„Infrastructura vitală pentru interconectarea UE cu regiunile limitrofe trebuie să fie susținută inclusiv prin Planul de investiții strategice prezentat de Comisia Europeană. Direcționarea corectă a resurselor europene către dezvoltarea infrastructurii mari de transport din Estul Europei este o obligație pe care factorii decizionali o au în perioada următoar”', a declarat Țapardel.

„Prioritatea strategică de dezvoltare a zonelor de graniță ale UE trebuie să plece de la investiții majore în infrastructură”, a subliniat Claudia Țapardel argumentând că investițiile în sectorul de infrastructură rutieră și feroviară au cel mai mare grad de multiplicare din toate investițiile publice.

„Numai România are în acest moment proiecte pe infrastructură în valoare de 62 de miliarde de euro înaintate sub planul de investiții strategice al Comisiei Juncker. Dacă raportăm această sumă numai la cele 23 de miliarde de euro disponibile ajungem la concluzia simplă că avem nevoie de mai mulți investiții direcționați în acest sector”, a afirmat Claudia Țapardel în Plenul Parlamentului European.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani