Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dolineaschi: Vama Stânca-Costești, un pilon în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Moldova

Dolineaschi: Vama Stânca-Costești, un pilon în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Moldova

Categorie : Politic

Secretarul General al PSD, deputatul Andrei Dolineaschi a anunțat astăzi, 24 iunie a.c. că deschiderea Vămii Stânca-Costești este un obiectiv strategic pentru promovarea județului Botoșani.

 „Vama de la Stânca-Costești reprezintă un pilon pentru dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Republica Moldova. Este prima vamă de mărfuri din județul nostru, care va permite comerțul cu produse alimentare între cele două state.  Este un obiectiv care va aduce beneficii județului nostru. Îi mulțumesc primului ministru Victor Ponta că m-a sprijinit să duc la îndeplinire o promisiune pe care am făcut-o botoșănenilor, în urmă cu nouă luni, în Ștefănești”, a declarat Andrei Dolineaschi.

Inaugurarea noului punct de froniteră are loc o dată cu liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni și reprezintă un pas înainte în ceea ce privește parteneriatul dintre Moldova și România. Cooperarea dintre cele două state a  fost susținută permanent prin acțiuni concrete de primul-ministru Victor Ponta: realizarea gazoductului Iași-Ungheni prin care Moldova importă gaze mai ieftine din România, donarea unui număr de 100 de microbuze școlare pentru autoritățile moldovene.

Deputatul PSD își exprimă regretul că nu poate participa la inaugurarea punctului fito-sanitar de la Vama Stânca-Costești, la care va fi prezent președintele ANSVSA, Dumitru Băiculescu precum și autoritățile locale din județul Botoșani. Motivul absenței sale este participarea la votul din Parlament prin care va fi adoptat Noul Cod Fiscal și Codul de Procedură Fiscală prin care se vor reduce taxele și impozitele pentru toți românii.

„Regret că nu pot să iau parte la inaugurarea acestui proiect, în care m-am implicat foarte mult. Din păcate s-a suprapus cu votul pe codurile fiscale, pentru care PSD a cerut sprijinul botoșănenilor. Voi merge în Parlament să-i reprezint pe botoșăneni și în special pe cei 20.000 de semnatari ai apelului adresat tuturor parlamentarilor din județ de a susține reducerea de taxe și impozite prevăzute în noile coduri”, a mai adăugat Dolineaschi.
 
Parlamentarii PSD și-au exprimat deja susținerea fără rezerve a noului regim fiscal și le-au cerut și celorlalți deputați și senatori botoșăneni să voteze proiectul în Parlament. Până în prezent apelul PSD Botoșani nu a primit niciun răspuns.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani