Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Claudia Țapardel susține extinderea Garanției Europene pentru Tineri și pentru persoanele cu vârsta între 25 și 30 de ani

Claudia Țapardel susține extinderea Garanției Europene pentru Tineri și pentru persoanele cu vârsta între 25 și 30 de ani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel, purtătoare de cuvânt a Tineretului Social Democrat, a adresat o întrebare Comisiei Europene referitoare la extinderea programului Garanția pentru Tineri și pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, angajament asumat de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

„Tinerii trebuie să fie susținuți la nivel european, după ce criza economică a lovit puternic această categorie. Garanția pentru Tineri, un proiect al social-democraților europeni, este deja pus în practică și consider că ar trebui extins și pentru tinerii cu vârsta de peste 25 de ani, deoarece și în rândul acestora rata șomajului este ridicată. Președintele Juncker și-a asumat acest angajament însă nu a specificat un termen limită până la care această măsură să fie aplicată”, a declarat Claudia Țapardel.

Eurodeputata PSD a afirmat că apreciază eforturile depuse de Guvernul Ponta în sprijinul tinerilor, respectiv contractarea unui împrumut în valoare de 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în vederea finanțării Proiectului privind construcția de locuințe sociale pentru tineri și aprobarea unui plafon de garanții în valoare de 350 de milioane de lei pentru programul 'Prima Mașină'.

„Mă bucur că Guvernul Ponta ia măsuri hotărâte care vin în sprijinul tinerilor români. Proiectul privind construcția de locuințe sociale pentru tineri și programul 'Prima Mașină' sunt două programe utile care vin să amelioreze situația tinerilor români. Avem nevoie de acest tip de măsuri proactive și eu voi susține în Parlamentul European toate demersurile necesare pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor și totodată pentru consolidarea socială a unei grupe numeroase care are nevoie de cât mai multe șanse: tinerii”, a completat Claudia Țapardel.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani