Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Claudia Ţapardel: Promovarea regiunilor noastre istorice - o oportunitate pentru dezvoltarea turismului românesc

Claudia Ţapardel: Promovarea regiunilor noastre istorice - o oportunitate pentru dezvoltarea turismului românesc

Categorie : Politic

Turismul european se poate relansa dacă promovează mai intens regiuni mai puţin cunoscute, precum diverse zone din România, a arătat Claudia Ţapardel în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii NECSTouR, reţeaua pentru promovarea turismului competitiv în cadrul regiunilor din Europa. Eurodeputata PSD, care este co-preşedinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European din PE, crede că UE trebuie să restabilească prioritățile în domeniul turismului pornind de la desemnarea unui An European al Turismului, care poate stimula puternic dezvoltarea acestui domeniu, cu efecte importante pentru economie.

„Le-am trasnmis reprezenţilor turismului regional european că este loc de îmbunatățire a colaborării dintre Parlamentul European şi reţeaua pe care o reprezintă, inclusiv prin Intergrupul pe care îl coprezidez. Totuşi, mesajul cu care am plecat de la această conferinţă a fost că trebuie să dezvoltăm şi în România o strategie pentru promovarea regională a turismului naţional" a spus Claudia Ţapardel.

„În NECSTouR sunt 28 de Autorităţi Regionale pentru Turism din Europa. Problema este că acestea se împart preponderent în Vestul şi Sudul Europei, regiunile din Est nefiind reprezentate la acest nivel. Ar fi un lucru foarte bun dacă şi România ar putea fi reprezentată la nivel regional în această reţea şi în altele care promovează potenţialul nostru turistic" a subliniat Claudia Ţapardel.

„Dobrogea, Muntenia, Moldova, Braşov, Maramureş şi multe alte regiuni istorice din ţară merită o reprezentare corectă, alături de Andaluzia, Toscana, Catalunya, ca fiind regiuni cu potenţial turistic imens, dar neexploatat pe deplin" a continuat eurodeputata PSD.

„Repet, trebuie să implementăm o strategie de promovare turistică a regiunilor din România în aşa fel încât fiecare regiune să intre într-o competiţie corectă cu restul regiunilor din Europa. România are potenţialul necesar să concureze cu cele mai "fierbinţi" zone din Europa, ţine de noi să profităm de acest lucru" a conchis Claudia Ţapardel.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani