Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Prognoza meteo pe trei zile

Vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Prognoza meteo pe trei zile

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Vremea se răceşte în toată ţara, astfel că doar în zonele montane şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei va fi mai cald pentru această perioadă. În restul teritoriului, valorile termice devin apropiate de mediile climatologice ale datei, iar în jumătatea nordică a Moldovei, în Dobrogea şi în zonele joase din Banat, Crişana şi Transilvania, unde ceaţa şi nebulozitatea joasă pot persista peste zi, vremea va fi rece.

Izolat vor fi şi condiţii de burniţă. În restul ţării cerul va fi variabil, iar ceaţa se va aşterne doar pe arii restrânse, mai ales dimineaţa. Vântul va sufla cel mult moderat. În aceste condiţii temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade, uşor mai ridicate în Subcarpaţii Getici, până spre 17...18 grade.

Deşi vineri se mai răceşte la munte, tot va fi uşor mai cald decât ar fi normal. În condiţii de cer mai mult senin, la amiază vor fi: 12 grade la Păltiniş şi Predeal, 9 la Semenic, 12 la Sinaia, 11 la Stâna de Vale şi 7 pe Vf. Toacă din Ceahlau. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceată.

Sâmbătă, vremea continuă să se răcească, dar aspectul vremii este tot frumos 10 grade la Păltiniş, 9 la Predeal, 8 la Semenic, 9 la Sinaia, 10 la Stâna de Vale şi 4 pe Vf. Toacă din Ceahlau. Dimineata pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă, iar noapte norii strâng rândurile şi pe arii restrânse va ploua slab.

La munte duminică temperaturile maxime cresc uşor astfel că termometrele vor indica 11 grade la Păltiniş, 9 la Predeal, 10 la Semenic, 8 la Sinaia, 11 la Stâna de Vale şi 4 pe Vf. Toacă din Ceahlau. Norii însă vor fi în continuare prezenţi, iar ploile se vor extinde. Spre seară şi noaptea vântul se va intensifica, iar in zona înaltă, trecător vor fi posibile precipitaţii mixte.

În Moldova scăderea temperaturii este mare, în special în nordul şi centrul regiunii. Ceaţa şi norii joşi din prima parte a zilei contribuie alături de transportul de aer rece la valori modeste ale maximelor: 5 grade la Suceava şi Iaşi şi 6 în Bacău. În sudul regiunii însă încă se ating 10…11 grade la amiază.

Vremea se răceşte în regiunile intracarpatice, maximele termice ajungând sub valorile normale. Vor fi doar 6 ..7 grade la amiaza la Timişoara, Arad, Oradea şi  Satu Mare, 8 la Cluj, 10 la Sibiu şi 11 la Brasov. Va fi soare, dar cu dinţ, iar acum dimineaţa, în zonele joase vorbim despre ceaţă şi nori josi, uneori persistenţi peste zi.

Se răceşte si în sud, dar nu la fel de mult: 14 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova, Giurgiu şi Ploieşti, 12 la Călăraşi, 13 la Buzău şi ceva mai cald la deal, între 16 şi 18 grade. Nici aici nu lipseşte ceaţa matinală, dar probabilitatea să se ridice destuld e repede este mare.

Temperaturile maxime scad şi în Dobrogea. Vor fi 10 grade la amiaza la Tulcea şi Constanţa. Va fi soare, dar şi ceaţă pe arii restrânse dimineaţa.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă, în zonele joase de relief vremea va fi mohorâtă şi relativ rece. Local avem parte de ceaţă şi nori joşi ce pot persista peste zi. Tot aici se vor semnala şi ploi slabe sau burniţe. În restu ţării cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6…7 grade în zonele cu ceaţă persistentă din regiunile intracarpatice şi 13 la grade la Râmnicu Vâlcea, Piteşti şi Târgoviste, poate chiar 15 grade în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei.

Dumincă vremea se încălzeşte uşor în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări, vor fi cuprinse între 7 grade la Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc şi 16 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova, RâmnicuVâlcea şi Piteşti, izolat poate chiar 17 grade prin dealurile Olteniei. În centru, nord şi est local va ploua, iar în zona montană înaltă, trecător sunt posibile precipitaþii mixte, către seară. În restul teritoriului, înnorările sunt temporare, dar dimineaţa, local va mai fi ceaţă, asociată izolat cu burniţă. Vântul va sufla mai tare prin  est şi la munte.





ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani