Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vin americanii! Tancuri şi maşini blindate se îndreaptă spre România

Vin americanii! Tancuri şi maşini blindate se îndreaptă spre România

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Armata Statelor Unite trimite în România încă 500 de militari care vor aduce cu ei tancuri de ultimă generație și mașini de luptă blindate. Soldații au traversat deja oceanul Atlantic și se află acum în Polonia.

În curând, militarii vor pleca spre baza de la Mihail Kogălniceanu din Constanța, locul unde vor sta pentru o perioadă de nouă luni. Misiunea americanilor în țara noastră este de a descuraja amenințările și de a se antrena în comun cu armata României. Comandantul echipei americane trimise la Constanța anunța că va participa la parada militară de 1 decembrie.

Din Kansas, la Constanţa
Căpitanul Joseph LaPlant se va muta pentru următoarele nouă luni la Constanța. Şi-a lăsat acasă soţia şi fetiţa lui de trei luni. Ofițerul se află acum în Polonia, unde pregătește transferul tancurilor şi mașinilor blindate către România: „În următoarele luni compania mea se va muta la baza Mihail Kogălniceanu din România. Acolo vom avea misiuni colective, la nivel de pluton. Vom lua cu noi zece tancuri Abrams şi patru vehicule blindate de luptă de tip Bradley, împreună cu două echipe de infanterie” a declarat Căpitanul LaPlant.

Tancurile pe care americanii le aduc în Europa sunt recent modernizate. Fiecare cântărește 60 de tone, au o lungime de zece metri și ating viteza de 68 de kilometri/oră. Misiunea americanilor în România va fi de nouă luni. „Ni s-a spus că vom avea ocazia să participăm la multe dintre sărbătorile speciale ale colegilor români. Este posibil să participăm şi la câteva dintre defilările pe care ei le organizează. Abia aștept să fac asta”, a povestit căpitanul Joseph LaPlant.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani