Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Val de aer polar peste România. Temperaturile scad din nou foarte mult

Val de aer polar peste România. Temperaturile scad din nou foarte mult

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Un fenomen meteo extrem de rar pentru această perioadă a anului ajunge în România: un val de aer polar.

Vom îngheța la temperaturi cu minus în zonele de munte, deși este luna mai. După câteva zile însorite, vin temperaturi cu 10 grade mai mici decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Duminica
Vremea va deveni în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a ţãrii. Cantitãţile de apã vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precãdere în jumãtatea vesticã a teritoriului. Izolat va cãdea grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în regiunile estice, nord-estice şi sud-estice, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime, uşor mai coborâte faţã de ziua precedentã, se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 8 şi 13 grade.

Luni
Vremea va fi în general instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate în cea mai mare parte a ţãrii şi se vor semnala averse, însoţite de descãrcãri electrice şi izolat cãderi de grindinã. Local cantitãţile de apã vor fi mai însemnate, iar pe crestele montane treptat precipitaţiile vor fi mixte. Local şi temporar vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani