Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Urgia albă va îngropa România sub nămeţi. Combinaţia rară de ninsori, viscol şi ger a uimit meteorologii

Urgia albă va îngropa România sub nămeţi. Combinaţia rară de ninsori, viscol şi ger a uimit meteorologii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Vreme de coşmar, aşa sună prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Sunt prognozate ninsori abundente, viscol, ger şi ploi în toată ţara, inclusiv în Capitală. „Vremea va mai rămâne din punct de vedere termic la valori care vor fi până la scara întregii ţări cel mult 1-11 grade, dar începând din această noapte vor fi ninsori în special în zona montană, consistente în nordul Carpaţilor Orientale şi în Munţii Apuseni. Se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei, iar în Crişana şi Banat vor predomina ploile.

„De vineri, aria precipitaţiilor se va putea extinde, astfel încât cantităţile de apă să totalizeze 15-20 de l/mp îndeosebi în zona montană, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar în în regiunile sud-estice cu vânt care va avea intensificări”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

„În ţară, prin Transilvania, Moldova, Maramureş vor fi temperaturi sub -15, -17 grade, în depresiuni şi la munte sub -20 de grade. Ninsori cu intensificări ale vântului vor fi în sudul Moldovei, în Muntenia, inclusiv în Bucureşti, în Dobrogea. Acele cantităţi de apă de aproximativ 15 l/mp la munte de ninsoare înseamnă cel puţin 30 de centimetri de strat de zăpadă. Este o luptă între ninsoare şi ploaie", a spus la România TV, Romica Jurca, expert meteorolog. Sursa: evz.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani