Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Topul celor mai ieftine destinaţii pentru minivacanţa de Ziua Unirii sau vacanţa elevilor din februarie

Topul celor mai ieftine destinaţii pentru minivacanţa de Ziua Unirii sau vacanţa elevilor din februarie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Din 24 ianuarie, ar putea urma o nouă minivacanţă de patru zile pentru români. De asemenea, elevii se vor afla în vacanţă intertrimestrială în perioada 2-10 februarie. Bugetarii vor primi tichete în valoare de 1450 lei în 2019 și 2020. În următorii doi ani bugetarii vor primi câte un tichet de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Voucherele primite vor putea fi folosite atât în țară, cât și în străinătate.

Anul începe perfect pentru economie, cu două minicvacanțe. Una încă neoficială, dar cvasi-probabilă, legată de ziua unirii, 24 ianuarie, cealaltă la început de februarie când școlarii au așa-numita "vacanță intersemestrială" pentru elevi.

Iată care sunt cele mai ieftine și deștepte alternative la destinațiile arhicunoscute. Incepem cu orasul Colmar din Franta. Aici ati putea sa mergeti ca alternativa la orasul Veneția. Este cel mai romantic oras din Europa, numit si Mica Venetie pentru ca prin oraș trece chiar un râu unde va puteti plimba cu gondola. Pentru 3 nopţi în Colmar veti plati de la 100 de euro. pretul include avionul şi cazarea.

În loc de Milano ar trebui sa vizitati Köln. Bijuteria orasului este catedrala gotica care este cu 45 de metri mai înaltă decât cea din Milano.

Orasul Koln este renumit pentru berea sa. Asadar pentru 2 nopti in Koln veti plati de la 110 euro cu avion si cazare inclusa.

Alernativa la destinatia turistica Istanbul este Belgrad, unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei. Capitala Serbiei este un centru al distracției, cu multe baruri și cluburi.

Fortăreața Kalemegdan, care are o vechime de aproape 1.500 de ani, merită vizitată. Dacă te afli aici pe timp de vară, încearcă să te destinzi pe Da Ciganlija, o insulă mică de pe râul Sava, care străbate orașul.

Daca ajungeti in Mare Britanie nu trebuie sa ratati orasul York, numit şi "Tăramul viselor". În plus, York Minster, bijuteria gotică a Angliei, nu trebuie ratată. Daca va luati bilete din timp Cu 170 de euro puteti merge 3 zile in York iar pretul include avionul şi cazarea.

Ca o alternativa la destinatia turistica Paris este Ljubljana care este la fel de frumoasă precum capitala franceză. Daca ajungeti in Ljubljana nu trebuie sa ratati Castelul Ljubljana şi Podul Macelarilor, acolo unde indragostitii isi leaga cate un lacat de pod ca semn al iubirii.Pretul unui city break de 3 zile în Ljubljana porneste de la 180 de euro cu avion şi cazare inclusa.

Elevii vor merge la școală încă două săptămâni, pentru că după aceea va urma o nouă vacanță, de o săptămână: vacanţa intersemestrială: 2 - 10 februarie 2019. Dar până atunci, vor mai avea o zi liberă: joi, 24 ianuarie 2019, Ziua Principatelor Române.

Va urma după aceea vacanța de primăvară, care include perioada Paștelui (catolic: 21 aprilie, ortodox: 28 aprilie), dar și ziua de 1 Mai, care era liberă: vacanţa de primăvară: 20 aprilie - 5 mai 2019.

Mult așteptata vacanţă de vară este programată în intervalul 15 iunie - 15 septembrie 2019.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Câte zile libere sunt anunțate în 2019
Românii s-ar putea bucura de o nouă minivacanță la finalul lunii ianuarie 2019, de Ziua Principatelor Unite.

Data de 24 ianuarie este declarată zi liberă de la Guvern.Aceasta pică într-o zi de joi, iar acest fapt le-ar putea aduce bugetarilor un beneficiu, și anume, Guvernul ar putea lua decizia să facă din nou punte cu weekendul și să aibă parte de patru zile libere la final de ianuarie, respectiv - joi, vineri, sâmbătă, duminică, adică 24, 25, 26 și 27 ianuarie 2019.

Potrivit calendarului sărbătorilor legale, în 2019 românii vor beneficia de 12 zile declarate, oficial, zile libere nelucrătoare. Cinci dintre aceste sărbători pică însă în weekend. Vezi mai jos calendarul sărbătorilor legale din anul 2019.

Zile libere 2019. Calendar zile libere legale
1 ianuarie (marti) Anul Nou
2 ianuarie (miercuri)
24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor Romaniei
26 aprilie (vineri) Vinerea Mare
28 aprilie (duminica) Paste ortodox
29 aprilie (luni) Paste ortodox
1 mai (miercuri) Ziua Muncii
1 iunie (sambata) Ziua Copilului
16 iunie (duminica) Rusalii
17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii
15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sambata) Sfantul Andrei
1 decembrie (duminica) Ziua Marii Uniri
25 decembrie (miercuri) Craciun
26 decembri (joi) Craciun

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani