Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Singurul lucru pe care să nu-l cauți niciodată pe Google

Singurul lucru pe care să nu-l cauți niciodată pe Google

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Primul în lista cu lucruri pe care nu ar trebui să le căutăm niciodată pe Google sunt simptomele pe care le avem sau detalii despre bolile de care credem că suferim.

Persoanele ipohondre nu caută informații despre afecțiunile de care au impresia că suferă la surse sigure, ci, de cele mai multe ori, sunt tentate să întrebe Google despre simptomele pe care le au.

În multe cazuri, acest obicei poate avea efecte grave. În primul rând, starea psihică a celor care caută astfel de informații pe Internet poate avea de suferit, întrucât, de cele mai multe ori, simptomele pot fi comune cu cele ale unor boli grave, determinându-i pe pacienți să creadă că au mari probleme de sănătate.

Apoi, tratamentele recomandate pe diverse site-uri pot afecta serios sănătatea pacienților.

„Foarte multe informații de pe Internet sunt pure păreri și nu sunt validate științific”, avertizează un medic citat de webmd.com.

Persoanele ipohondre, mai spune el, pot deveni dependente de autoexaminare și de căutarea unor simptome închipuite pe Google. Recomandarea specialiștilor este ca acestea să se adreseze întotdeauna medicului.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani