Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Se întoarce iarna în România! ANM anunță temperaturi sub pragul de îngheț

Se întoarce iarna în România! ANM anunță temperaturi sub pragul de îngheț

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

ANM nu vine cu vești tocmai bune, se pare că se întoarce iarna în România, temperaturile se anunță sub pragul de îngheț. Vremea continuă să fie rece, sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MOLDOVA
Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime dela 19 la 10 grade.Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 17 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 0 grade în 16 aprilie, iar ulterior va crește, până la finalul intervalului de prognoză,spre 4…5 grade.Temporar vor fi precipitații, predominant ploi în general slabe, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalele 9-11 și 12-14 aprilie.

BANAT
În prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maximede 19…21 de grade, în medie, specifice primelor 3 zilede prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 13 grade. Ulterior, până în jurul datei de 17 aprilie, aceeași medie va crește doar cu aproximativ 2 grade, însă spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18…19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 2…3 grade în intervalul 16-18 aprilie, iar apoi în creștere până la 5…6 grade, în diminețile de 20 și 21aprilie. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-13aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinseși vor fi local mai însemnate cantitativ.

CRIŞANA
În prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19…21 de grade, în medie, specifice primelor3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 12 grade.Ulterior, până pe17 aprilie, aceeași medie va crește doar cu 1…2 grade, însă spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18…19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 1…2 grade în intervalul 16-18 aprilie, iar apoi în creștere până la 5…6 grade, pe 20 și 21aprilie. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinseși pot fi local mai însemnate cantitativ.

TRANSILVANIA
Vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la17…18 grade, în primele 3 zilede prognoză, până în jurul a 11 grade în intervalul 14-16 aprilie. Apoi această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 16…17 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15-18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheț, însă ulterior se estimează că va crește până la 1…2grade, în diminețile de 20 și 21 aprilie. Se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, cu o probabilitate de apariție mai ridicată înintervalul 9-13 aprilie, când local pot fi moderate cantitativ.

MARAMUREŞ
Vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 19…20 de grade,în primele 2 zile de prognoză, până în jurul a 11 grade în intervalul 13-16 aprilie. Apoi această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 17…18 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15-18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheț, însă ulterior se estimează o creștere până la 3…4 grade, în diminețile de 20 și 21aprilie. Se vor semnala precipitații, predominant ploi, cu o probabilitate de apariție mai ridicată în intervalul 10-13 aprilie, când local și temporar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

DOBROGEA
În perioada de până la 12aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 14…15 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Ulterior va urma un proces de răcire, astfel încât, pe 15 aprilie, media temperaturilor maxime urmează să atingă 9 grade, iar până pe 21 aprilie ea va crește spre 15…16 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul temperaturilor minime va avea o evoluție asemănătoare și anume media acestora va fi de 7…8 grade până pe 14 aprilie, apoi va scădea până la 3 grade pe 16-17 aprilie, iar până pe 21 aprilie ea va crește spre 6…7 grade.Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar înintervalul 9-14aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și temporar pot fi moderate cantitativ.

MUNTENIA
În perioada de până la 12aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 16…17 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Ulterior va urma un proces de răcire, astfel încât, pe 15aprilie, media temperaturilor maxime urmează să atingă 11 grade, dar până pe 21 aprilie se estimează că va crește spre 18…19 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul temperaturilor minime va avea o evoluție asemănătoare și anume media acestora va oscila ușor în jurul a 7 grade până pe 14 aprilie, apoi va scădea până la 2 grade pe 16-17 aprilie, iar până pe 21 aprilie ea va crește spre 4…5 grade. Temporar vor fi ploi, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalul 9-14 aprilie, când local și temporar vor fi moderate cantitativ.

OLTENIA
Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime dela 17 la 11 grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 18 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 1 grad în 17aprilie, iar ulterior va crește, atingând la finalul intervalului de prognoză 4…5grade. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar înintervalul 9-10 aprilie și 11-14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinseși temporar vor fi moderate cantitativ.

LA MUNTE
Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea medieitemperaturilor maxime de la 9 la2grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 8 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea sub 0 grade în data de 12aprilie, atingînd -6 grade pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creștere și la finalul intervalului de prognoză va atinge 0 grade. Se vor semnala precipitații, predominant ploi, cu o probabilitate de apariție mai ridicată în intervalul 9-14 aprilie, când local și temporar cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Sursa: cancan.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani