Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Revoltă la Bazarul Suceava: Comercianţi protestează în stradă. Sensul giratoriu din zonă a fost blocat

Revoltă la Bazarul Suceava: Comercianţi protestează în stradă. Sensul giratoriu din zonă a fost blocat

Peste 300 de comercianţi din Bazarul Suceava, au protestat marţi dimineaţă, blocând temporar un sens giratoriu din zonă, la faţa locului mergând şi primarul Ion Lungu pentru a discuta cu oamenii.

Bazarul din Suceava a fost închis, luni, în urma verificărilor făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), întrucât nu respecta normele de pază şi siguranţă la incendii, şi ar urma să fie redeschis după ce vor fi îndeplinite mai multe obiective pe care ISU le-a transmis Primăriei.

Şeful ISU Suceava, generalul Ion Burlui, a declarat că activitatea din Bazarul din Suceava a fost suspendată după controlul de luni dimineaţă şi că centrul va fi redeschis după ce vor fi respectate normele impuse.

În prezent, în bazar sunt aproximativ 1.800 de comercianţi.

Reprezentanţii ISU Suceava au solicit de anul trecut, mutarea chioşcurilor din bazar pentru asigurarea traseelor maşinilor de pompieri în cazul unor situaţii de urgenţă.

În ianuarie 2009, un incendiu puternic a afectat zeci de chioşcuri din bazarul sucevean, iar pentru stingerea focului au intervenit pompieri militari din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi şi Siret.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani