Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vor fi dimineţi în care temperatura va coborî la 10 grade

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vor fi dimineţi în care temperatura va coborî la 10 grade

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Meteorologii anunţă că temperaturi se pun in acord cu data din calendar. Masa de aer cald se retrage si patrunde o masa de aer racoros, o masa de aer destul de rece.

Temperaturile in sud nu vor depasi 26+27 de grade la jumătatea saptamanii. Pe parcursul noptii, racirea va fi intensa. Marti, miercuri dimineaţa, in zonele depresionare, vor fi temperaturi de 3 grade, mai coborate decat in mod normal.

Vremea va fi în general instabilă, iar în sud-estul teritoriului se va menţine călduroasă, izolat caniculară după-amiaza. În nordul, centrul ţării şi la munte, vor fi înnorări temporare şi, mai ales în prima parte a intervalului, vor mai fi averse locale. În regiunile estice şi sud-estice innorările vor fi mai accentuate seara şi în prima parte a nopţii, când local vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină.

În celelalte regiuni, ploile se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, iar în timpul fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice trecător poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în Maramureş şi 35 de grade în Bărăgan şi în vestul Dobrogei.

LUNI. Vremea va fi în general frumoasă şi se va răci şi în sud-estul teritoriului, astfel cã valorile termice diurne vor ajunge în cea mai mare parte a ţării să se încadreze în limitele normale ale acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17...18 grade în Maramureş şi Transilvania şi 29 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea nordică, iar în prima parte a zilei şi în sud-est, dar numai pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană şi trecător în sudul Olteniei şi pe litoral.

MARTI: Vremea se va menţine răcoroasă pentru această dată în regiunile intracarpatice şi apropiată de normalul termic al perioadei în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 in Maramures şi 27 de grade în Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea nordică a teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate.

TENDINTA: Vremea va fi în continuare răcoroasă pentru această dată în regiunile intracarpatice şi apropiată de normalul termic al acestei perioade în restul teritoriului. Miercuri si joi, vor fi înnorări si ploi, dar putine în nordul, centrul şi estul ţării. Dupa aceea aria ploilor va fi in extindere, in principal in jumatatea de vest. Temperaturile maxime vor avea valori de la 17...18 grade in nordul Moldovei, pana in jur de 27 de grade in sudul extrem.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani