Prognoza meteo 15-27 august pe regiuni. Meteorologii anunţă ploi şi temperaturi de până la 36 de grade

Prognoza meteo 15-27 august pe regiuni. Meteorologii anunţă ploi şi temperaturi de până la 36 de grade

În primele trei zile din interval vremea va fi călduroasă la amiază în sud, sud-est, sud-vest, apoi va deveni caniculară în zona de câmpie. Temperaturile maxime se vor încadra între 28-29 de grade pe litoral şi 36 de grade în sudul Munteniei.

Din data de 21 august se va mai răci ușor, astfel încât mediile diurne pe toată perioda vor varia între 30 și 34 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe intervalul 18-23 august în vest, nord-vest și la munte și din nou în 27 august, însă acestea vor avea caracter local.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo pentru Moldova
Vremea va fi călduroasă în mare parte din interval, iar valorile termice diurne vor avea doar mici variații, astfel că mediile acestora se vor situa între 30 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în 18, 19 și din nou în 24 și 25 august. Diminețile vor debuta cu medii ale minimelor de 14 grade, dar vor crește treptat, astfel că pe intervalul 17...21 august se vor situa în jurul a 18 grade. Local vor mai fi averse, cu probabilitate mai mare între 17 și 22 august.

Prognoza meteo pentru Banat
Valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative, se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade, cele mai scăzute valori estimate pentru 16, 17, 26 și 27 august. Temperaturile minime vor fi în creștere ușoară de la 14 grade, mediat regional, prognozate pentru prima noapte, până la 18 grade în data de 19 august, apoi vor mai avea doar mici variații în jurul acestei valori. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru Crişana
Regimul termic diurn nu va oscila semnificativ pe tot parcursul intervalului, se va menține la o medie de 32 de grade, doar în ultimile zile va exista o tendință de scădere, spre valori de 30 de grade. Minimele vor debuta cu o valoare medie de 14 grade, dar vor crește treptat, iar pe intervalul 16...24 august se vor situa în jurul a 18 grade, urmând ca la final să mai scadă puțin.
Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe intervalul 18...23 august și din nou în 27 august, însă acestea vor avea caracter local.

Prognoza meteo pentru Transilvania
Regimul termic diurn nu va oscila semnificativ pe tot parcursul intervalului, se va menține la o medie de 32 de grade, doar în ultimile zile va exista o tendință de scădere, spre valori de 30 de grade. Minimele vor debuta cu o valoare medie de 14 grade, dar vor crește treptat, iar pe intervalul 16...24 august se vor situa în jurul a 18 grade, urmând ca la final să mai scadă puțin.
Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe intervalul 18...23 august și din nou în 27 august, însă acestea vor avea caracter local.

Prognoza meteo pentru Maramureş
În intervalul 14....24 august, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative, vor oscila în jurul mediei de 30 de grade, apoi vor scădea ușor, spre o medie de 28 de grade. Valorile nocturne, sub normele perioadei la debut, vor crește de la 12 la 16 grade mediat regional în primele 3 nopți, după care se vor menține așa până în 22 august când vor mai scădea treptat spre 14 grade. Probabilitatea de apariție a averselor, pe spații restrânse în general, va fi mai mare între 17 și 22 august și din nou în 26 și 27 august.

Prognoza meteo pentru Dobrogea
Vremea se va încălzi treptat, astfel încât va deveni izolat caniculară în prima săptămână, dar apoi se va răci ușor. În acest context, temperaturile maxime vor avea medii de la 30 spre 34 de grade în intervalul 14...20 august și în jurul a 30 de grade pe următoarea perioadă. Regimul termic nocturn va marca o creștere de la 18 la 20 de grade, mediat regional, în 14, 15, 16, august, apoi vor mai avea un proces de scădere după 22 august. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută, ușoare condiții de apariție a acestora se vor întruni abia după 22 august.

Prognoza meteo pentru Muntenia
În primele trei zile din interval vremea va fi călduroasă la amiază, apoi va deveni caniculară în zona de câmpie, însă din data de 21 august se va mai răci ușor, astfel încât mediile diurne pe toată perioda vor varia între 30 și 34 de grade. Regimul termic nocturn va avea variații între 15 și 18 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori între 14 și 17 august și din nou între 23 și 27 august. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în aproape fiecare după-amiază, însă acestea se vor semnala cel mult local.

Prognoza meteo pentru Oltenia
Vremea va fi călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, dar și a intervalului, astfel încât mediile maximelor vor fi de 32...34 de grade, cu excepția zilei de 15 august când se va răci și maxima va fi de 28 de grade mediat regional. Regimul termic nocturn nu va oscila semnificativ, se va situa, în medie, între 16 și 18 grade, cu cele mai reci perioade între 16 și 18 august și din nou între 23 și 27 august. Averse se pot semnala izolat, dar probabilitatea mai mare de apariție a acestora și pe arii mai mari va fi în 15,16, 17, 22 și 23 august.

Prognoza meteo la munte
Vremea nu va avea variații semnificative din punct de vedere termic, mai ales la valorile diurne, astfel că acestea se vor situa în jurul mediei de 20 de grade pe aproape tot intervalul de prognoză. Diminețile vor fi mai răcoroase doar la început, apoi minimele termice vor crește ușor, iar pe toată perioada se vor situa între 10 și 12 grade, mediat regional. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat din data de 15 august și se va manifesta cu precădere după-amiaza și seara.

Stirea anterioara

Abia întorși de la Brăila... Teatrul Vasilache din nou in festival

Stirea Urmatoare

Mai sunt câteva zile până când orașul Bucecea va îmbrăca haină de sărbătoare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.