Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Poșta Română are acceptul Registrului Comerțului pentru a deveni broker de asigurări; se așteaptă confirmarea ASF

Poșta Română are acceptul Registrului Comerțului pentru a deveni broker de asigurări; se așteaptă confirmarea ASF

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a devenit, începând din data de 9 decembrie, broker de asigurări, dar se mai așteaptă parcurgerea unor etape printre care și confirmarea deciziei din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat, marți, într-o conferință de specialitate, Ion Smeeianu, directorul general al CNPR.

Luni, 9 decembrie 2013, s-a obținut acceptul din partea Registrului Comerțului privind Brokerul de Asigurări CNPR. Începând de ieri, Poșta Română a devenit broker de asigurări pe piața de asigurări din România, urmând să se deruleze deciziile AGA, încheierea contractelor de mandat și prima ședință a Consiliului de Administrație. Decizia trebuie confirmată de către ASF', a afirmat Smeeianu.

La începutul lunii noiembrie a acestui an, șeful CNPR anunța faptul că, începând cu ianuarie 2014, compania va oferi servicii de brokeraj prinn intermediul SC Broker Poșta Română.

„Societatea va fi broker, nu societate de asigurări. Noi vom asigura serviciile altor societăți de asigurări, depinde de ce dorește clientul”, a explicat Smeeianu.

La data de 12 mai, în Poșta Română erau 32.087 salariați, iar pentru finele anului este estimat un număr de 30.750 de angajați. Potrivit documentului, în acest an, sunt așteptate venituri de peste 1,255 miliarde lei la Poșta Română, iar cheltuieli totale la același nivel.

Din veniturile totale de peste 1,255 miliarde lei, circa 1,230 miliarde lei sunt venituri din exploatare și peste 24,7 milioane lei venituri financiare. Cheltuielile pentru investiții se ridică la peste 228,8 milioane lei. Poșta Română este cel mai mare operator de servicii poștale, cu o rețea teritorială de 5.680 de oficii poștale. Statul român deține 75% din acțiuni la Poșta Română, în timp ce restul de 25% este deținut de Fondul Proprietatea. Sursa: AGERPRES


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani