Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pedepse mai mari pentru șoferi. Cei care nu opresc la semnalele polițiștilor, aspru sancționați

Pedepse mai mari pentru șoferi. Cei care nu opresc la semnalele polițiștilor, aspru sancționați

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Rămâi pieton trei luni dacă nu vezi sau dacă nu vrei să vezi semnalele poliţistului. Este propunerea unor parlamentari care doresc pedepse mai aspre pentru şoferii neatenţi sau răuvoitori. Potrivit proiectului, conducătorii auto care nu opresc la semnalele agenţilor rutieri ar urma să rămână 90 de zile fără permis şi să primească o amendă de până la 3 mii de lei.

Teribilismul şoferilor, urmăririle în trafic, focurile de armă şi poliţiştii răniţi sau ucişi în urma misiunilor sunt motivele care au determinat 20 de parlamentari să ceară înăsprirea pedepselor pentru conducătorii auto care nu opresc la semnalele agenţilor.

Cazul agentului rutier Gheorghe Ionescu, lovit mortal de un şofer turc care a refuzat să oprească la filtrele poliţiei, este cel mai cunoscut. Periodic, însă, poliţiştii se confruntă cu astfel de situaţii.

Dacă legea va fi modificată, şoferii care nu opresc la semnalele agenţilor rutieri, intenţionat sau nu, vor rămâne 90 de zile fără permis şi vor fi amendaţi cu 1.300, până la 2.900 de lei.

În prezent, nerespectarea semnalelor poliţiştilor se sancţionează cu maximum 700 de lei şi reţinerea carnetului auto pentru 30 de zile. Proiectul de lege a fost depus la Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani