Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Partea I din Monitorul Oficial va putea fi citită online gratuit, fără restricţie de timp

Partea I din Monitorul Oficial va putea fi citită online gratuit, fără restricţie de timp

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Partile I si II ale variantei online a Monitorului Oficial vor putea fi citite online gratuit, in mod permanent, nu doar timp de zece zile de la aparitia numerelor in publicatie, arata un act normativ care va intra in vigoare de la 1 iunie 2017, anunţă Hotnews.ro, citând avocat.net.

Aşa cum reiese din document, toate cele șapte părți ale Monitorului Oficial al României vor fi disponibile contra-cost în varianta tipărită, însă în varianta electronică părțile I și II vor fi gratuite, fără nicio limitare temporală. Concret, în partea I apar toate actele normative adoptate de autorități (Parlament, Guvern, ministere etc.), iar în partea a II-a apar, în principal, stenogramele ședințelor parlamentare. „Regia Autonomă «Monitorul Oficial» editează Monitorul Oficial al României atât în format tipărit, cât şi în format electronic.

Formatul tipărit este pus la dispoziţia tuturor utilizatorilor contra cost, iar formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și Partea a II-a, în mod gratuit, permanent, în varianta pentru citire. Regia Autonomă Monitorul Oficial realizează un produs electronic conţinând actele publicate în Monitorul Oficial al României, Părțile III-VII, care poate fi accesat gratuit pe internet şi este disponibil, în varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte”, scrie în legea ce se va aplica din vara anului viitor.

În prezent, toate cele șapte părți ale variantei electronice a Monitorului Oficial sunt disponibile gratuit timp de doar zece zile de la publicare.

Astfel, persoanele care vor să citească numere ale Monitorului mai vechi de zece zile trebuie să le cumpere. În forma adoptată de senatori, actul normativ prevedea că toate părțile ediției electronice a Monitorului urmau să fie gratuite permanent, însă deputații au limitat gratuitatea doar la partea I și partea a II-a. De asemenea, nu exista un termen ulterior de intrare în vigoare, însă data de 1 iunie 2017 a fost introdusă la cererea reprezentanților publicației oficiale a României, pentru a exista timpul necesar punerii în aplicare a noilor dispoziții.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani