Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Nouă lovitură pentru fumători. Cum va arăta pachetul de ţigări

Nouă lovitură pentru fumători. Cum va arăta pachetul de ţigări

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Fără logo, culori, imagini ale firmei producătoare sau informaţii promoţionale. Pachetul de ţigări va arăta altfel!

Data de 31 mai a fost Ziua mondială fără tutun, iar Agenţia Naţională Antidrog s-a alăturat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în marcarea acestei zile, prin organizarea, la nivel naţional, de activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

În cadrul Zilei Mondiale fără Tutun 2016, OMS pregăteşte adoptarea ambalării neutre a pachetului de ţigări (sau a pachetelor standardizate), o măsură ce restricţionează utilizarea ambalajului ca formă de publicitate şi promovare a tutunului, scrie oradestiri.ro.

Tema din acest an este: „Următorul pas FCTC: ambalarea neutră a produselor de tutun”, sub sloganul: „Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!”.

Pachetul de ţigări va avea o culoare unică, numele producătorului şi al produsului vor avea un font şi o culoare standard, pachetul de ţigări va fi mai puţin atrăgător, publicitatea la tutun va fi complet eliminată, nu vor mai exista pachete de tutun înşelătoare, vor fi intensificate avertismentele privind consecinţele fumatului, cu imagini extrem de dure!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani