Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Noaptea de Revelion şi prima zi din anul 2017 vor fi geroase! Prognoza meteo pe trei zile

Noaptea de Revelion şi prima zi din anul 2017 vor fi geroase! Prognoza meteo pe trei zile

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa îndeosebi în centru şi în nord-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorari în prima parte a zilei în extremitatea sudica şi cea de est, unde doar izolat va mai fulgui.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari pe crestele montane înalte, iar în primele ore şi în sudul Moldovei, Baragan şi Dobrogea, cu viteze de pâna la 45...50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -6...-4 grade în depresiunile din centrul tarii şi 5...6 grade în Subcarpatii Getici şi ai Moldovei. Pe spatii restrânse în orele dimineţii, în zonele joase de relief va fi ceata asociata si cu chiciura.

La munte, vremea va fi rece, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari la altitudini mari.

Duminica, dimineaţa vremea se va menţine rece, local geroasă în special în centru si nord-vest, însa la amiaza, în majoritatea zonelor, se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Temperaturile maxime se vor încadra între -4...-2 grade izolat în Transilvania şi 9...10 grade în partea de vest a Moldovei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari în centru şi în sud. Vântul va avea unele intensificari în zona montana înalta. Local, dimineaţa, se va semnala ceaţa.

Luni, dimineaţa vremea va fi tot rece, pe arii restrânse geroasa, cu precadere în regiunile centrale, apoi temperatura va creşte astfel incat maximele, în general pozitive (cu exceptia depresiunilor), ajung la 10 grade la Pitesti, Targoviste si Piatra Neamt, depasesc mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, dar începând de seara se va înnora treptat în regiunile intracarpatice. Vântul va avea intensificãri la munte, în special la altitudini mari, dar şi pe litoral. Dimineaţa, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţa.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani