Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN de vânt și ninsoare

Meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN de vânt și ninsoare

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare și o atenționare meteo de tip COD GALBEN de vânt și ninsoare, valabile în intervalul 27 decembrie 2019, ora 22:00 – 29 decembrie 2019, ora 20:00, respectiv 22:00.

Informare meteo – COD GALBEN
În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…50 km/h și de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est. Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Atenționare meteo – COD GALBEN
În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.  

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, meteorologii vor reveni prin avertizări meteorologice ulterioare.

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani