Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Incredibil! Ursul a dat atacul la frigider, într-un Centru de protecție a copilului

Incredibil! Ursul a dat atacul la frigider, într-un Centru de protecție a copilului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Un urs flămând a distrus frigiderul Centrului de protecţie a copilului „Sfântul Ladislau” din Băile Tuşnad, care adăposteşte 50 de copii, jandarmii fiind solicitaţi să intervină. În această perioadă în care se coc fructele urşii intră zilnic în curţile oamenilor.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Consiliul Judeţean (CJ) Harghita, la Băile Tuşnad este o „situaţie intolerabilă” din cauza urşilor.

„Sunt foarte mulţi urşi în oraş, aceştia umblă pe străzile oraşului, acolo unde sunt copii şi persoane în vârstă. În cursul lunii iulie ursul a atacat două persoane şi a pătruns de mai multe ori în dependinţe, pensiuni în căutarea de hrană, iar acum în perioada în care se coc fructele, urşii pătrund zilnic în curţile oamenilor”, potrivit CJ Harghita.

De asemenea, potrivit sursei citate, locuitorilor le este teamă şi susţin că degeaba depun plângeri.

„Cea mai recentă incursiune a avut loc la Băile Tuşnad azi-noapte, când ursul a intrat într-una din casele Fundaţiei Sfântul Francisc, la Centrul de protecţie a copilului Sfântul Ladislau, unde a căutat mâncare. Consilierul judeţean Kolozsvári Tibor, coordonatorul centrului, a relatat că azi-noapte, în jurul orei 2.00, ursul a pătruns în clădire, pe intrarea principală. În căutarea de hrană a distrus frigiderul din clădirea care adăposteşte cincizeci de copii. A apelat jandarmii care au sosit la faţa locului după mai bine de 20 de minute, timp de reacţie foarte lung”, potrivit comunicatului trimis de CJ Harghita.

Locuitorii au fost invitaţi să participe, joi, la un forum pe tema urşilor, iar vineri se va organiza o dezbatere tot pe această temă, la care a fost invitată şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani