Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
În vreme ce Elena Udrea aştepta să fie eliberată, Fiscul a făcut următorul anunţ despre averea sa

În vreme ce Elena Udrea aştepta să fie eliberată, Fiscul a făcut următorul anunţ despre averea sa

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

La doar câteva luni după ce s-a bătut pentru voturile românilor la prezidenţiale, fosta şefă de la Dezvoltare şi Turism a ajuns în spatele gratiilor. Cu o avere semnificativă şi cu o carieră politică cu o ascensiune rapidă, Elena Udrea şi-a văzut toate visele năruite.
 
O veste bună a venit ieri pentru ea: a scăpat de arestul la domiciliu urmând a fi cercetată sub control judiciar. În vreme ce Elena Udrea aştepta decizia instanţei, au fost făcute publice informaţiile de la Fisc referitoare la averea sa.

Elena Udrea s-a aflat în arest preventiv timp de aproape trei luni de zile, între 27 februarie şi 7 mai, scrie estnews. ro. După ce s-a plâns de condiţiile "inumane" din închisoare, Udrea poate avea un motiv de bucurie, după ce a aflat că afacerile i-au mers ca pe roate.

În ultimii ani, Udrea a investit în trei afaceri în agricultură, industria hotelieră şi transportul feroviar.

Deschisă în urma cu doi ani, Agro Green Nana SRL a raportat pierderi şi datorii pentru 2013, dar şi-a revenit în 2014. Chiar dacă avea un singur angajat, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 974.019 lei şi un profit net de 40.445 lei, potrivit datelor fiscului.

Firma de agricultură a Elenei Udrea se ocupă de "cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase", potrivit obiectului său de activitate.

O altă societate de a lui Udrea se ocupă cu "hoteluri şi alte facilităţi de cazare similar", iar fostul ministru este pe poziţia de acţionar majoritar.

Situaţia financiară a fost roză în 2013, când firma a avut o cifră de afaceri de 162.942 lei şi un profit net de 1.992 lei. Pentru 2014, firma de turism a Elenei Udrea a avut un profit net de 407.045 lei şi o cifră de afaceri de 1.916.959 lei.

Cea mai profitabilă firmă a lui Udrea este cea de transport de mărfuri pe calea ferată, "Tim Rail Cargo". Cei 12 angajaţi au muncit cât 120 şi în 2013 cifra de afaceri a ajuns la un milione de lei, iar în 2014, a depăşit 13 milioane lei. Profitul net raportat a fost de 1,6 milioane lei. Sursa: gandul.info

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani