Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Gafa CNADNR: foloseşte hărţi ruseşti, vechi de zeci de ani

Gafa CNADNR: foloseşte hărţi ruseşti, vechi de zeci de ani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Documentaţia de licitaţie pentru construcţia rutei ocolitoare a localităţii Comarnic a cuprins şi o hartă veche în limba rusă.

Gafa a fost descoperită de organizaţia non-guvernamentală Pro Infrastructura. „Profesionalismul CNADNR loveşte din nou. Mai jos este planul de situaţie al viitoarei Variante ocolitoare a localităţii Comarnic aşa cum a fost el inclus în documentaţia de licitaţie. Comentariile sunt de prisos", a scris pe Facebook Cătălin Drulă, membru al asociaţiei.

Harta este scrisă într-o combinaţie de română, cu litere chirilice, din care nu se înţelege mai nimic şi în plus, e plină de greşeli. De exemplu, sunt menţionate drumuri care nici măcar nu mai există în prezent. În plus, dimensiunea localităţii Comarnic este mult mai mică decât cea actuală.

Compania de Drumuri şi-a cerut scuze pentru eroare şi a găsit şi vinovaţii. „Documentaţia a fost întocmită de către consultantul Egis, iar cel care trebuia să verifice din partea CNADNR a fost neatent. În acest caz a fost dispusă sancţionarea acestuia şi înlocuirea hărţii”, au scris reprezentanţii CNADNR pe pagina de Facebook.

CNADNR a lansat săptămâna trecută două licitaţii deschise pentru construcţia centurilor oraşelor Buşteni şi Comarnic, în baza unor contracte estimate la 40 milioane lei, fără TVA, proiectarea urmând să dureze 3 luni, iar execuţia 4, respectiv 6 luni.

În ceea ce priveşte proiectarea şi execuţia variantei de ocolire Comarnic, de 2,85 km, proiectul este estimat la 22,17 milioane lei fără TVA. Durata contractului este de 31 luni, din care perioada de proiectare - 3 luni, cea de execuţie - 4 luni, iar cea de garanţie - 24 luni.

Ofertele pot fi depuse până la 22, respectiv 21 decembrie, rezultatul licitaţiilor putând fi contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Sursa: Cotidianul.ro.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani