Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Fermierii vor primi 60 de milioane de euro, pentru înființarea de centre de colectare a laptelui

Fermierii vor primi 60 de milioane de euro, pentru înființarea de centre de colectare a laptelui

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Fermierii vor primi 60 de milioane de euro, pentru centre de colectare a laptelui. Senatorii au votat proiectul privind acordarea acestui ajutor de la stat, pentru crearea de centre de colectare a laptelui.

Propunerea legislativă care impune Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană a fost reexaminat la cererea preşedintelui Iohannis.

Membrii Comisiei pentru agricultură au admis în parte cererea de reexaminare a legii şi au adoptat un raport de admitere a actului normativ cu un amendament, adoptat de Senat.

Ajutorul acordat fermierilor este în valoare totală de 60 de milioane de euro, iar banii vor fi investiţi în crearea de centre de colectare a laptelui din zona montană.

Prin acest Program, se instituie o schemă de finanţare prin care fermierii/beneficiarii primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale realizării de centre de colectare a laptelui în zona montană.

Intensitatea sprijinului poate fi majorată cu 20 de puncte procentuale cu condiţia ca ajutorul maxim combinat să nu depăşească 90 de puncte procentuale din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiţiei pentru: tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat în cinci ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în Program; investiţiile care se realizează în zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice; cooperativele constituite în conformitate cu prevederile Legii 566/2004 cu modificările şi completările ulterioare.

Finanţarea se acordă o singură dată pentru un beneficiar privat şi pentru un singur obiectiv dezvoltat prin Program. Sursa: libertatea.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani