Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Fermierii avertizați de APIA Botosani

Fermierii avertizați de APIA Botosani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Fermierii îşi pot pierde subvenţiile dacă nu autorizează arderea miriştilor, se arata intr-un comunicat transmis de APIA.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate ca urmare a incendierii miristilor, a resturilor vegetale de pe terenuri si a tufisurilor, aducem la cunostinta tuturor fermierilor că ardererea miristilor, a resturilor vegetale de pe terenuri si a tufisurilor este permisa  numai cu acordul Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani si numai dupa informarea, in prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta (art. 94 lit. n din OUG nr. 195/2005). În perioadele de canicula si seceta prelungita arderea miristilor, a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este strict interzisa.

Atentionam fermierii din judet ca arderea miristilor si a resturilor de vegetatie incalca bunele conditii agricole si de mediu prevazute in regulamentele europene. Fermierii trebuie sa stie ca daca aceste arderi nu sunt autorizate isi pot pierde intreaga subventie, fiind exclusi de la plata  pe o perioada de trei ani. În cazul cand focul a fost provocat de o cauza necunoscuta, fermierii trebuie sa instiinteze APIA, respectiv centrul local unde a depus cererea, prezentand documente care sa ateste ca autoritatile au fost sesizate in acest sens.

In zilele de canicula, atentionam fermierii sa-si supravegheze atent  culturile,  pentru a preveni declansarea unor incendii, iar in cazul cand  au loc astfel de evenimente sa instiinteze imediat serviciile publice comunitare.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani