Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Fenomen bizar în România! Marea Neagră s-a transformat peste noapte. „Nu am mai pomenit așa ceva!”

Fenomen bizar în România! Marea Neagră s-a transformat peste noapte. „Nu am mai pomenit așa ceva!”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Turiștii aflați la mare în această perioadă au fost extrem de dezamăgiți de un fenomen bizar care pare să le fi stricat vacanța.

În mai puţin de două zile, temperatura apei, a ajuns sub 18 grade. Cercetătorii spun că este vorba despre o răcire provocată de vântul puternic care a bătut dinspre larg către coastă şi a adus în apropierea plajelor apa din adâncuri.

Meteorologii spun că un ciclon aflat deasupra României aduce aer rece din ţările nordice.

Iar în mai puţin de 48 de ore turiştii aflaţi în vacanţă pe litoral au simţit că s-a schimbat anotimpul. Apa mării de pildă are în larg doar opt grade Celsius, o temperatură specifică lunii noiembrie.

„Foarte rece, mai frig ca în iunie... Apa este rece, ieri a fost şi mai rece gheaţă”, a declarat un turist pentru stirileprotv.ro.

Specialiştii spun că avem de-a face cu aşa numitul fenomen de upwelling. După câteva zile, în care vântul a bătut cu putere dinspre larg către ţărm, apa de la suprafaţă încălzită de soare, a fost împinsă către mal. În locul acesteia a ajuns cea rece şi sărată de la fundul mării. În doar câteva ore, la ţărm, avea 18 grade de la 25-26 în weekend.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani