Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Distruge zidul indiferenţei - Megacampanie de prevenire a traficului de persoane

Distruge zidul indiferenţei - Megacampanie de prevenire a traficului de persoane

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Zilele trecute a fost dat startul unei megacampanii de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării, autorităţile româneşti considerând că flagelul nu a dispărut şi că se impun noi şi noi măsuri de prevenire.

Intitulată „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit.”, aceasta este o a doua campanie în cadrul unui proiect derulat de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.T.I.P.). Are în centru un film documentar ce conţine povestea unei victime a traficului de persoane, precum şi un spot al campaniei, ambele moderate de cântăreaţa Ada Alexandra Moldovan, cunoscută profesional drept ADDA. Materialele pot fi puse la dispoziţia celor ce doresc să le disemineze de către specialiştii ANITP, spotul putând fi accesat şi de pe youtube, folosind link-ul https://www.youtube.com/watch?v=Vu7B_o-hCFk.

Cadrele didactice, instituţiile guvernamentale şi non – guvernamentale care intră în contact cu posibile victime sau cu apropiaţi ai acestora sunt invitate să participe la campanie şi să disemineze materialele realizate pentru informarea românilor şi pentru prevenirea fenomenului.

ANITP are ca parteneri în proiect Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România, iar campania se va derula în perioada februarie – septembrie 2019

„Implicarea presei şi a altor multiplicatori de opinie în activitatea de informare şi prevenire poate asigura o creştere a gradului de conştientizare şi o reacţie a publicului faţă de problema traficului de persoane.”, se arată într-un material de presă transmis de Biroul Regional Suceava al ANITP.

Proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor” se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni şi este finanţat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Poliţienească.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani