Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cutremur în lumea bună a Iașului! Pe cine au băgat la pușcărie vedetele orașului!

Cutremur în lumea bună a Iașului! Pe cine au băgat la pușcărie vedetele orașului!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

VIP-urile Iasului au bagat la puscarie 11 agenti de politie care s-au lasat impresionati in momentul in care au fost nevoiti sa opreasca in trafic nume grele din politica, din administratie, din sistemul medical sau din mediul de afaceri. Spre exemplu, pentru ca nu l-au amendat pe Relu Fenechiu sau pe Ioana Timofte, nepoata fostului sef al Serviciului Roman de Informatii, politistii au fost acuzati de abuz in serviciu.

Ieri dupa-amiaza, magistratii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea celor 14 agenti de la Serviciul Politiei Rutiere Iasi. Dintre acestia, trei agenti au primit pedepse cu suspendare, iar in cazul celorlati 11, judecatorii au considerat ca trebuie sa se duca la puscarie. Decizia judecatorilor este cu totul surprinzatoare, avand in vedere ca in cazul celor mai multi dintre politisti, martorii audiati in fata judecatorilor au declarat ca si-au facut treaba in mod corespunzator. Mai mult, in spete similare, procurorii de la alte structuri au decis scoaterea de sub urmarire penala a politistilor, adica a colegilor condamnati de ieri. Dupa mintea judecatorilor de la Tribunal, pedepsele cu executare in regim de detentie sunt urmatoarele: Vanel Carp si Ioan Razvan Marciuc, cate 4 ani fiecare, Lucian Munteanu, 3 ani si 8 luni, Iulian Lazar, 3 ani si 6 luni, Bebi Constantin Manole, 3 ani si 2 luni, Cristian Ciubotaru, 3 ani si 4 luni, Constantin Bulancea si Catalin Harnagea cate 3 ani fiecare, Petrisor Daniel Lupu, 3 ani si 2 luni si Gelu Captalan, 3 ani si 10 luni. Cei care au primit cate 3 ani cu suspendare sunt urmatorii: George Birsaniuc, Marius Martin si Cristian Dan Grecu. Potrivit deciziei luate ieri, judecatorii i-au trimis la puscarie pe cei care au comis un numar mai mare de infractiuni si au dispus suspendarea executarii pedepsei pentru cei care au avut putine infractiuni pe capul lor.

„S-a dat condamnarea in functie de simpatiile fata de avocati"

Dupa aflarea sentintei, toti avocatii au urlat la unison ca decizia judecatorilor este gresita si ca nu are legatura cu probele din dosar. „Hotararea instantei este in contradictie cu toate probele dosarului. Inregistrarile convorbirilor telefonice si declaratiile tuturor martorilor audiati, precum si solutia dispusa de Directia Nationala Anticoruptie in acelasi dosar, pentru aceleasi fapte comise de instigatori, sunt in contradictie cu decizia judecatorilor. Solutia legala era achitarea. Din punctul nostru de vedere, s-au administrat probe doar in acuzarea inculpatilor, nu si in apararea lor, iar pedepsele vorbesc de la sine", a declarat avocata Sandra Gradinaru.

„Nu mi se pare corecta sentinta, avand in vedere ca o parte dintre fapte nu pot fi definite ca infractiuni in sensul ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu. Solutia legala era achitarea. Din punctul nostru de vedere s-au administrat probe doar in acuzarea inculpatilor, nu si in apararea lor, iar pedepsele vorbesc de la sine", a declarat avocatul Radu Irimia.

"Sunt foarte curios sa vad motivarea acestei sentinte, pentru ca am observat inca din cursul cercetarii ca instanta era deja canalizata pe condamnare si a respins tot ce noi am solicitat. Inca de-a doua zi de cand a fost investita, de cum a reusit sa arunce un ochi pe rechizitoriu, stia ce pedepse avea sa dea inculpatilor. Rezulta si din minuta ca s-a dat condamnarea in functie de simpatiile pe care le avea fata de avocati. Vreau sa vad criteriile pe baza carora la unii dintre inculpati s-au dat pedepse cu executare, iar la altii cu suspendare. Noi, aparatorii, avem pretentia ca judecatorii sa se gandeasca si sa analizeze bine, nu sa se pripeasca si sa arunce pur si simplu cu zarul", a declarat avocatul Ionel Nechita. Integral pe bzi.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani