Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cine abuzează de claxon rămâne fără permis. Vezi cine a pus gând rău șoferilor români

Cine abuzează de claxon rămâne fără permis. Vezi cine a pus gând rău șoferilor români

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Parlamentarii români au pus gând rău şoferilor care claxonează - vor să îi lase fără permis. Nu este singura modificare a Codului Rutier pe care vor să o facă. În vizor au ajuns şi bicicliştii, care sunt acuzaţi că nu prea folosesc soneria. Şi dacă tot vor să schimbe Codul Rutier, aleşii au idei şi pentru cum ar trebui să parcheze şoferii. Problema este că nu i-au întrebat şi pe polițişti dacă ideile lor sunt de bun augur sau nu, scrie Digi 24.

În trafic ar putea fi mult mai linişte, dacă iniţiativa celor 40 de deputaţi şi senatori va fi aprobată. Aleşii vor schimbarea Codului Rutier, astfel încât şoferii care sunt prinşi claxonând să fie lăsaţi pe loc fără permis. Nu toţi semnatarii ştiu însă cum vor putea fi aplicate sancţiunile.

O altă propunere e ca şoferii care parchează pe prima bandă să fie, de asemenea, sancţionaţi cu amendă şi între șase şi opt puncte de penalizare. Mai mult, aleşii vor să îi pedepsească şi pe bicicliştii care nu au sonerie. Sancţiunea, de 250 de lei, ar urma să crească de patru ori.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani