Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce trebuie să faci pentru a primi despăgubiri dacă ți s-au ars electrocasnice din cauza tensiunii

Ce trebuie să faci pentru a primi despăgubiri dacă ți s-au ars electrocasnice din cauza tensiunii

Categorie : National

Dacă vi s-a ars televizorul, frigiderul, calculatorul, aparatul de aer condiţionat din cauza unei suprasarcini electrice, operatorul de reţea este obligat să vă despăgubească cu contravaloarea produsului stricat sau a reparaţiei.

Distribuitorul de energie electrică în raza căruia te afli trebuie să te despăgubească cu valoarea aparatului electrocasnic distrus de o eventuală suprasarcină apărută din vina lui, potrivit Legii Energiei Electrice din 2012. Pentru că procedurile de despăgubire nu erau clarificate, lăsând loc de interpretări care, de obicei, făceau ca păgubitul să nu-şi mai vadă banii înapoi pe stricăciunea produsă de distribuitor, ANRE a emis o procedură de despăgubire, care urmată, vă va permite să vă primiţi banii în circa o lună de la eveniment, potrivit Economica.net.

Trebuie să ştiţi că vă veţi repara pe banii Dumneavoastră aparatul stricat, dacă este posibil, urmând ca, doar ulterior, distribuitorul, în mod direct sau prin intermediul furnizorului, să vă despăgubească cu contravaloarea reparaţiei. Dacă vă adresaţi furnizorului, acesta trebuie să transmită cererea distribuitorului.

Mai întâi şi mai întâi, trebuie să constataţi defecţiunea aparatului. Pentru aceasta, va trebui să vă duceţi cu el la un centru de reparaţie. Acolo, va trebui să primiţi confirmarea scrisă din partea operatorului economic care a realizat reparaţia privind faptul că deteriorarea receptorului a fost cauzată ca efect al unor supratensiuni accidentale produse în reţeaua electrică.

Păstraţi documentele aferente contravalorii reparaţiei receptoarelor electrocasnice deteriorate: factura / chitanţa / bonul fiscal sau atestarea faptului că reparaţia nu este posibilă, din partea operatorului economic specializat în repararea receptoarelor electrocasnice. Citiţi continuarea pe Economica.net.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani