Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Câţi imigranţi va primi, în final, România. Decizia, în această săptămână

Câţi imigranţi va primi, în final, România. Decizia, în această săptămână

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Decizia finală în privinţa numărului de refugiaţi care vor ajunge în România va fi luată săptămâna aceasta la reuniunea extraordinară a JAI.

Până acum, ţara noastră a susţinut cotele voluntare, iar preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România nu poate fi obligată să primească mai mult de 1785 de refugiaţi.

România ar putea fi obligată să primească aproape 5.000 de refugiaţi, de trei ori mai mult faţă decât spun autorităţile de la Bucureşti că pot susţine, potrivit unui document prezentat în exclusivitate la emisiunea Punctul de întâlnire.

Documentul Comisiei Europene care a fost deja votat în Parlamentul European cuprinde o anexă privind propunerile Consiliului pentru măsurile obligatorii privind refugiaţii din Italia, Grecia şi Ungaria.

Majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană au arătat că doresc cote obligatorii pentru imigranţi. Dacă în Consiliul JAI va fi votat documentul, prevederile vor deveni obligatorii şi pentru România.

Pentru fiecare refugiat, România ar urma să primească o sumă de 6.000 de euro, în total 27,8 milioane de euro. Banii sunt insuficienţi, consideră analiştii politici.

La Consiliul JAI de săptămâna trecută, România a anunţat că doreşte cote voluntare pentru refugiaţi. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ţara noastră va refuza în continuare cotele obligatorii propuse de Comisia Europeană, întrucât România nu poate primi mai mult de 1785 de refugiaţi. Sursa: antena3.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani