Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cartelele prepay se vor cumpăra doar cu buletinul, de la 1 ianuarie. Ce trebuie să facă cei care au deja astfel de cartele

Cartelele prepay se vor cumpăra doar cu buletinul, de la 1 ianuarie. Ce trebuie să facă cei care au deja astfel de cartele

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Guvernul a adoptat, marți, o OUG prin care începând cu 1 ianuarie 2020, cartelele de telefon prepay se vor putea achiziționa doar pe baza actului de identitate.

Potrivit OUG adoptat astăzi, Guvernul a decis ca vânzarea cartelelor de telefon prepay să fie posibilă de anul viitor doar pe baza unui act de identitate, iar persoanele care au în prezent o cartelă preplătită vor trebui să își autentifice numărul de telefon până pe 1 septembrie 2020.

Între 1 ianuarie şi 1 septembrie 2020, autorităţile şi operatorii de telefonie vor desfăşura o campanie de informare a posesorilor de cartele achiziţionate anterior fără buletin, iar dacă aceştia nu se vor înregistra până la 1 septembrie 2020 în sistemele de telefonie mobilă, cartelele respective nu vor mai funcţiona. După izbucnirea cazului Caracal, secretarul de stat Raaed Arafat a anunţat un set de 14 masuri pentru îmbunătăţirea sistemului de urgenţă 112, problema cartelelor prepay fiind ridicată în contextul numărului mare de apeluri false.

Noile prevederi introduse de OUG privind sistemul 112 prevăd ca operatorii de telefonie mobilă să furnizeze servicii pe cartele PrePay doar după ce colectează datele de identificare a proprietarului cartelei SIM „În cadrul ordonanţei, veţi regăsi şi aspectul cu cartelele PrePay. Asta a ridicat mai multe întrebări. A fost făcută o analiză pe primele 6 luni ale acestui an de către colegii de la STS şi, din cele 47,70% apeluri non-urgente efectuate în cursul celor 6 luni anul 2019, 52,86% au fost abuzive, iar 81% din cele abuzive au fost realizate de pe cartele PrePay, unde nu s-a putut identifica apelantul sau proprietarul”, a explicat Raed Arafat.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă „Numai când se apelează numărul 112, atunci furnizorul de telefonie mobilă divulgă numele şi datele proprietarului cartelei PrePay. Aşa este prevăzut în ordonanţa de urgenţă, care este propusă ca draft în acest raport”.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani