Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Care sunt românii care și-au pierdut dreptul la pensie. Legea este foarte clară pentru această categorie

Care sunt românii care și-au pierdut dreptul la pensie. Legea este foarte clară pentru această categorie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Tot mai mulți români și-au pierdut dreptul la pensie în ultimul perioadă. Detalii importante din sistemul public de pensii au ieșit la iveală, în urma unui raport din care reiese clar situația actuală a pensionarilor. Cine sunt cei care nu mai primesc venitul minim garantat, puteți afla din materialul următor!

Cine sunt românii care și-au pierdut dreptul la pensie
Sute de oameni au pierdut dreptul la pensie, în ultimul an și jumătare, întrucât aceștia au sistat verificările, atunci când au fost chemați la expertizare.

Cei de la Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă (INEMRCM) arată, în urma unui raport, că aproape 800 de persoane au pierdut banii în ultimul an și jumătate pentru că nu s-au prezentat la evaluarea specialiștilor.

Astfel, 543.159 de pensionari de invaliditate la nivel national erau la finalul anului trecut, cu 6,7% mai puțini față de 2017.

A scăzut numărul de pensionari de invaliditate la nivel național
Conform raportului realizat de INEMRCM, a scăzut numărul de oameni, la nivel național, care primeau pensie de invaliditate. În 2018 au fost convocate aproape 5000 de persoane pentru expertizare, dar s-au prezentat 3851. În această situație, restul vor rămâne fără bani.

Și în 2019 cifrele sunt și mai mari. În prima jumătate a anului, numărul acestor personae a scăzut cu peste 42%. Au fost chemați 1.465 de oameni, 158 de persoane neprezentându-se.

„Numărul pensionarilor de invaliditate ce urmează a fi expertizați prin internare în cadrul institutului este variabil, în funcție de capacitatea de internare din cadrul secțiilor clinice ale INEMRCM, de numărul de zile de sărbătoare legală, sărbători religioase și zile libere acordate prin Hotărâre de Guvern, în care nu se lucrează, precum și de numărul solicitărilor de investigații și expertize adresate de instanțele judecătorești și Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici» – București, în care instituția noastră este desemnată ca expert într-o cauză.

La toate acestea se adaugă și persoanele care se prezintă pentru expertizare medicală fără convocare, numărul acestora fiind imprevizibil“, a declarat, pentru Profit.ro, Corina Grițac, directorul general al INEMRCM.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani