Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Avertisment pentru toți șoferii! Amenzile sunt astronomice!

Avertisment pentru toți șoferii! Amenzile sunt astronomice!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Poliţia Română recomandă șoferilor folosirea anvelopelor de iarnă în această perioadă. Folosirea anvelopelor de iarnă nu este condiţionată de o anumită dată calendaristică, ci de starea drumului.

Practic, șoferii trebuie să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci când șoselele sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Cod portocaliu de ninsori. Viscolul dă peste cap traficul din țară. Unde se circulă în condiții de iarnă
„Poliţia Română reaminteşte că legislaţia în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, în aceste condiţii, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, se arată într-o informare.

Ce sancțiuni riscă șoferii
Şoferii care sunt depistaţi fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei riscă să fie sancţionaţi cu amendă între 9 şi 20 de puncte, asta însemnând între 1.125 şi 2.500 de lei. Pe lângă amendă, se va reţine certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

ANM a emis, duminică, o informare de vreme rea valabilă până luni dimineaţă. Sunt anunţate intensificări ale vântului şi ploi în toată ţara, iar în zonele montane ninsori.

Potrivit meteorologilor, va ninge în Carpații Orientali, unde se va depune un strat nou de zăpadă. În Carpații Meridionali, ploaia se va transforma în ninsoare în noaptea de duminică spre luni.

Vântul va sufla cu putere, îndeosebi în regiunile sudice ale ţării unde se vor depăşi la rafală 40-50 km/h. Pe crestele montane, ANM anunţă că va sufla cu 60 km/h, viscolind zăpada.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani