Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Apare o nouă poliție în România!

Apare o nouă poliție în România!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Şeful DIICOT, Daniel Constantin Horodniceanu, a declarat miercuri că printre priorităţile instituţiei pe care o conduce se numără crearea unei poliţii judiciare, un aparat de poliţie propriu, dar nu neapărat de tipul celui care funcţionează în DNA.

„Crima organizată are alt specific, poliţistul de crimă organizată trebuie să fie în stradă, trebuie să penetreze grupurile infracţionale, să fie în legătură cu vectorii crimei organizate. E un deziderat al nostru. Crima organizată din România a fost dezarticulată prin Legea 39/2003. Prin schimbarea Codului penal în 2014 s-a disipat autoritatea DIICOT-ului”, a spus Horodniceanu, într-un interviu acordat Digi 24 HD.

El a criticat lipsa unei strategii naţionale, a unei analize naţionale de risc. „Ministerul Public, MAI şi Ministerul Justiţiei trebuie să concure la crearea unei strategii naţionale. Este foarte important pentru DIICOT să îşi creeze o unitate proprie de analiză a informaţiilor şi o unitate de cercetări în domeniul financiar pentru confiscarea produsului infracţional. Cred că este foarte important (...) să nu se lase produsul infracţional în mâna infractorului. Am elaborat deja proiectul, este pe masa Ministerului de Justiţie şi avem o mare deschidere în ceea ce-l priveşte”, a spus şeful DIICOT.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani