Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunţ important de la meteo: Gata, vine IARNA!

Anunţ important de la meteo: Gata, vine IARNA!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Miercuri, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în regiunile intracarpatice, dar şi în extremitatea de sud-est, în timp ce în Moldova, Muntenia şi Oltenia temperaturile vor fi mai apropiate de mediile climatologice ale perioadei; maximele se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 11...12 grade în Dealurile Crişanei. Vor fi înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în sud şi sud-vest, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă.

La munte vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei, cu precãădere în zona Carpaţilor de Curbură. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar temporar şi la cote mai reduse şi în regiunile sudice şi estice, cu viteze mai mari în sudul Banatului. Mai ales la începutul zilei izolat va fi ceaţă.

La munte, cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali, care vor favoriza depunerile de polei, cu precădere în zona Carpaţilor de Curbură. Vântul va avea intensificări în masivele sudice şi sud-vestice. Valorile termice vor creşte uşor faţă de ieri.

Joi, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele climatologic specifice în a doua decadă de ianuarie; maximele se vor încadra între 3-4 grade in Moldova și 10 grade în nord-vest, în Baia Mare si Bistrita. În estul țării, local și temporar vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. La începutul zilei ploi izolate vor mai fi și în nord-vest. La munte se mențin condițiile pentru depuneri de polei.

Vineri, vremea se va răci ușor. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, cu cele mai mari valori in Maramures, în Baia Mare şi Satu Mare si cele mai mici in nordul Moldovei. Pe arii restrânse în sud și în vest vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie iar în regiunile estice izolat va fulgui. Vor fi condiții de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări în sud, în sud-est și în zona montană.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani