Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunț bombă. Românii pot refuza să arate buletinul! Legea intră în vigoare săptămâna viitoare

Anunț bombă. Românii pot refuza să arate buletinul! Legea intră în vigoare săptămâna viitoare

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Românii pot refuza să mai ofere buletinul atunci când le este cerut acest lucru. Prevederea apare în Regulamentul european privind protecţia datelor, care ar trebui să intre în vigoare în toate statele UE, din 25 mai, potrivit Realitatea TV.

Românii pot refuza să mai ofere buletinul atunci când le este cerut acest lucru în relația cu instituțiile sau companiile de servicii.

Prevederea apare în Regulamentul european privind protecţia datelor, care ar trebui să intre în vigoare în toate statele UE, din 25 mai, potrivit Realitatea TV.

Instituţiile publice (cu excepţia instanţelor de judecată), companiile a căror activitate principală constă în operaţiuni de prelucrare care necesită o monitorizare periodică şi sistematică pe scară largă a persoanelor vizate, precum şi companiile care prelucrează, pe scară largă, categorii speciale de date (originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, apartenenţa la sindicate, date genetice, date biometrice, date privind sănătatea, date privind viaţa intimă sau orientarea) sau date referitoare la condamnări penale şi infracţiuni, vor fi obligate să îşi angajeze un responsabil cu protecţia datelor personale (DPO - Data Protection Officer).

Astfel, codul numeric devine mai important şi nu ar trebui să fie folosit decât în cazul în care chiar este nevoie de el, sau în cazul în care este cerut de autorităţi, deoarece în baza lui putem fi identificaţi în foarte multe situaţii, scrie capital.ro.
Opoziţia la prelucrarea datelor se poate face în situaţiile în care cineva ne prelucrează datele pentru îndeplinirea unei sarcini care serveşte unui interes public sau în scopul unor interese legitime. Prin urmare, ne putem opune doar atunci când prelucrarea se face în baza unuia dintre aceste două temeiuri.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani