Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ANAF sparge petrecerile de Revelion: Inspectorii vin neinvitați în toate cârciumile

ANAF sparge petrecerile de Revelion: Inspectorii vin neinvitați în toate cârciumile

ANAF demareaza operatiune dupa operatiune. Momentan, cea care vizeaza centrele engros este in stand-by, asa ca inspectorii fiscali se vor concentra in perioada sarbatorilor de iarna pe localurile care organizeaza petreceri de Revelion.

„Dupa finalizarea primei etape a operatiunii ‘Cristal’ si pana la reluarea acesteia, la inceputul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative si materiale implicate in verificarea centrelor engros din toata tara sa fie relocate in cadrul unei noi operatiuni denumita ‘Revelion 2016’.

Astfel, in intervalul 31.12.2015 – 05.01.2016, inspectorii antifrauda vor controla, la nivelul intregii tari, localurile care organizeaza petreceri de sfarsit de an„, se arata intr-un comunicat al ANAF remis luni Ziare.com.

In cadrul acestei operatiuni se urmareste verificarea modului in care operatorii economici au inregistrat sumele incasate pentru pachetele de Revelion vandute, precum si incasarile din acea seara, care nu au fost prinse in pachetele respective.

Actiunea se bazeaza pe monitorizarea ofertelor organizatorilor.

„In etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise si proprii legate de capacitatea localurilor, numarul pachetelor oferite la vanzare, cuantumul aprovizionarilor si inregistrarea acestora in evidentele contabile, s-a alcatuit profilul de risc si esantionul de verificat”, mai arata inspectorii fiscali.

ANAF a derulat in octombrie operatiunea „Cristal”, care vizeaza centrele engros, iar pana la 1 decembrie au fost aplicate amenzi in valoare de 21,36 milioane de lei. Controalele in acest sector vor fi reluate in ianuarie 2016. Sursa: Ziare.com

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani