Alege să fii salvator! Pompierii botoşăneni recrutează tineri. Vezi care sunt condiţiile

Alege să fii salvator! Pompierii botoşăneni recrutează tineri. Vezi care sunt condiţiile

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recrutează candidaţi în vederea înscrierii la concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, unde sunt disponibile 300 de locuri pentru subofiţeri şi maiştri militari auto. Durata școlarizării este de un an.

Înscrierea candidaţilor se face la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani din municipiul Botoșani, strada Uzinei, nr. 3, până la data de 23 noiembrie a.c..

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exercițiu; să fie declarați „apt” din punct de vedere medical, fizic și psihologic, să aibă vârsta de minimum 18 ani sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni; să nu fi fost destituit dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege; să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concurs; să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9.00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; să nu fi fost exmatriculați, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituție de învățământ.

Etapele concursului de admitere:
etapa I, realizată la unitățile de recrutare, constă în examinarea medicală și evaluarea psihologică;
etapa a II –a, realizată la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, constă în contravizita medicală, proba de verificare a aptitudinilor fizice și proba de verificare a cunoștințelor la disciplina matematică.

Informaţii privind graficul admiterii, tematica și bibliografia se găsesc pe adresa web a instituției de învățământ: www.scoaladepompieri.ro și www.igsu.ro.

Detalii suplimentare se pot obţine și de pe site-ul www.isubotosani.ro, dar și la Serviciul Resurse Umane din cadrul ISU Botoşani, telefon la 0231/508.129.

Stirea anterioara

Emile Zola, omagiat la Biblioteca Județeană Botoșani

Stirea Urmatoare

LOVITURĂ pentru cetățenii români! 8 state din UE au introdus RESTRICȚII pentru români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.