Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
A venit iarna. La munte şi în Moldova ninge ca în poveşti, iar gerul deja s-a instalat

A venit iarna. La munte şi în Moldova ninge ca în poveşti, iar gerul deja s-a instalat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Vreme veritabilă de iarnă în aproape toată ţara. Frigul şi gerul s-au instalat în toate regiunile, mercurul în termometre ajungând până la valori de minus 10 grade. Mai mult, a început să ningă ca în poveşti la munte şi în zona Moldovei, potrivit România TV.

La Sinaia a început să ningă de ore bune, iar stratul de zăpadă a ajuns să măsoare deja câţiva centimetri. Zăpadă este însă şi în Moldova. La Bacău, oamenii se bucură de primii fulgi de nea.

Şi pe litoral vântul bate cu circa 40-50 de kilometri pe oră, astfel că în largul mării s-au format valuri chiar şi de câţiva metri înălţime. Şi tot din cauza vântului puternic, temperatura resimţită de corpul uman este cu câteva grade mai scăzută decât temperatura indicată de termometre.

La Bâlea Lac, mercurul a coborât sub pragul de îngheţ, ajungând la minus 7,9 grade Celsius. Temperaturi foarte scăzute sunt şi la Ceahlău Toaca, unde, la ora 12.00, se înregistrau minus 8 grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe două săptămâni, în următoarea perioadă fiind aşteptată o vreme rece şi deosebit de rece şi temperaturi negative.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani