Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ungaria se retrage de la Eurovision 2020 pentru că este „prea gay”

Ungaria se retrage de la Eurovision 2020 pentru că este „prea gay”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Ungaria a anunțat că nu mai participă anul viitor la concursul Eurovision pentru că acesta este... „prea gay” pentru guvernul Viktor Orban.

Decizia vine pe fondul speculațiilor potrivit cărora Budapesta vrea să se retragă deoarece consideră că această competiție este... „prea gay” pentru gusturile guvernului de dreapta al lui Viktor Orban și al presei finanțate de stat, scrie publicația britanică.

O sursă din cadrul televiziunii publice, MTVA, a precizat pentru The Guardian că, deși nu a fost oferită niciun fel de explicație, toți angajații stației au presupus că decizia de retragere este motivată de faptul că această competiție este asociată cu „cultura gay”.

Niciun motiv oficial nu a fost oferit pentru decizia de retragere, însă această mișcare vine în contextul intensificării retoricii homofobe în Ungaria, unde premierul Viktor Orban, cunoscut pentru pozițiile sale extremiste în ceea ce privește imigrația, a lansat mai nou și un pachet de măsuri de susținere și promovare a „familiei tradiționale” care să ducă la creșterea natalității.

A 65-a ediție a Concursului Muzical Eurovision va avea loc în Rotterdam, Olanda, în mai 2020. Sursa: realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani