Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trupa Compact! Istoria unui blestem care pare să nu se mai termine!

Trupa Compact! Istoria unui blestem care pare să nu se mai termine!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Îndrăgita formație rock, care de-a lungul timpului a trecut prin multe lovituri, a pierdut, miercuri noapte, pe primul său chitarist, Marian Manoliu. În vârstă de 63 de ani, artistul supranumit „El Mano”, a suferit un infarct. Pe scenă, legenda Compact s-a scris cu „Fata din vis”, „Cântec pentru prieteni”, „Cine eşti tu, oare?”, sau „Mă voi întoarce”. În viața de zi, cu zi, destinul membrilor formației pare a fi urmărit de blestem. Înființată în 1977, lista de decese a artiștilor săi pare că nu se mai termină. Mai mult, fostul solist Leo Iorga a fost operat de patru ori de cancer.

Șase luni mai târziu Emil Laghia, chitaristul Compact, a fost omorât chiar de iubita lui. O nouă tragedie zguduia trupa. Laghia a fost descoperit la câteva zile după ce fusese ucis, în locuința concubinei sale, din Tulcea. Se pare că tragedia s-a petrecut pe fondul unor discuții contradictorii între Laghia și concubina sa, Elena Ignat. Cei doi locuiau împreună de aproxi mativ 16 ani și vecinii spun că se certau frecvent.

În familia Compact a mai murit şi primul impresar, George Popa. Decesul său a fost la fel de straniu, acesta decedând în somn.

Soarta bateristului Leluţ Vasilescu nu a fost mai blândă. În urmă cu ceva timp, acesta a fost la un pas de a ajunge în închisoare pentru trafic de influenţă. Judecătorii l-au condamnat la an și jumătate, dar cu suspendare. În 2008, Leluţ Vasilescu a suferit un preinfarct pe scena, la un concert la Făgăraş și a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

În decembrie 2004, basistul trupei, Teo Peter (foto), murea într-un cumplit accident de maşină provocat de un angajat al Ambasadei SUA, la București. Pușcașul marin Christopher Vangoethem îl accidenta mortal pe Teo Peter intrând cu Jeep-ul său în taxiul care îl transporta acasă pe cântăreț. Vangoethem se afla sub influența alcoolului, dar, cum beneficia de imunitate diplomatică, a fost scos din țară, judecat rapid în SUA și găsit nevinovat. Sursa: indexstiri.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani