Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Scandal monstru la Chefi la cuțite! Povestea cu care a reușit să impresioneze o țară întreagă este o minciună!

Scandal monstru la Chefi la cuțite! Povestea cu care a reușit să impresioneze o țară întreagă este o minciună!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Miklos Tolnai a devenit vedetă peste noapte. Bucătarul din Gherla, care lucrează la un restaurant din Dej, a impresionat o țară întreagă cu povestea lui emoționantă, prezentată în emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1. Adevărul este cu totul altul. Cei care îl cunosc și careu au văzut emisiunea au fost șocați să vadă ce minciuni a putut să spună Miklos Tolnai.

Tânărul de 31 de ani din Gherla lucrează ca bucătar la un hotel din Dej. Luni seară (30 aprilie), el a apărut la show-ul „Chefi la cuțite”, unde a relatat o poveste de viață incredibilă, care i-a impresionat pe telespectatori.

„A absolvit liceul militar, apoi Academia Militară, a participat la cinci misiuni internaționale în teatre de război, una în Bosnia, două în Afganistan și două în Irak. La 26 de ani, în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost rănit grav”, așa este descris Miklos Tolnai de către cei de la Antena 1.

Miklos Tolani s-a prezentat a fi militar în rezervă, care a luptat în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan în cadrul armatei române, spunând că s-a retras după ce a suferit un accident care i-a pus în pericol viața. După acest incident, el a mărturisit că s-a apucat de bucătărie și și-a descoperit o nouă pasiune.

„Prima zi pe care am petrecut-o în afara unității militare a fost aproape ca un film. A fost cel mai șocant lucru pe care l-am trăit. Când participi la luptă nu mai există mamă, tată, există doar niște ordine pe care trebuie să le execuți. Din păcate, la vârsta de 26 de ani, am suferit un accident în timp ce mă aflam în misiune în Afganistan și am fost trecut în rezervă. Nu am voie să vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. Însă vă pot spune că totul se schimbă într-o secundă. Acum ești omul acela brav, iar în următoarea clipă…”, a spus Miklos la „Chefi la cuțite”.

Potrivit istorisirii lui, timp de 3 săptămâni, bărbatul s-a aflat în comă, după ce a suferit 86 de fracturi. El ar fi fost operat în baza militară americană din Germania, Ramstein: „Recuperarea psihică se face cel mai greu. Asta m-a durut cel mai mult, că eram neputincios. Atunci am realizat cât de scurtă poate fi viața și asta mi-a provocat panică. Acum, am o pensie de veteran de 360 lei. Toate coastele mele sunt lipite de coloana vertebrală cu plăcuțe și am o pensie de 360 lei. Atât costă viața unui militar. Plus o strângere de mână și o scrisoare din partea ministrului Apărării. Cel mai mult m-a durut atunci când am fost trecut în rezervă pierderea acelei legături cu camarazii. E o chestie specială. Faptul că îți bazezi viața pe cineva creează o legătură foarte puternică”.

Reacția Ministerului Apărării, în cazul bucătarului Milkos Tolnai

Povestea minciunilor lui Miklos Tolnai a devenit virală, astfel că reprezentanții Ministerului Apărării s-au autosesizat și au dat un comunicat prin care infirmă toate invențiile bucătarului din Gherla.

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări: Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii.

De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare (situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate.

Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea.”, se arată în comunicatul M. Ap. N

Reacția postului Antena 1
„După difuzarea ediției de luni, 30 aprilie, a showului Chefi la cuțite, Antena 1 a fost sesizată de MApn în legătură cu povestea concurentului Tolnai Miklos. Acesta a prezentat fapte și a adus acuzații în cadrul emisiunii, care nu sunt confirmate de MApN și nici susținute de dovezi clare ale concurentului. Regretăm faptul că emisiunea a fost folosită pentru expunerea unor fapte neadevărate. Antena 1 va lua măsurile necesare conform contractului încheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoare ediții vor fi editate, păstrându-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale în bucătărie. Conform regulamentului și structurii show-ului, cei trei chefi jurizează strict farfuria care le-a fost adusă în față, fără a ști cine este omul din spatele panoilui și care este povestea lui. Evoluția concurentului în emisiune are la bază exclusiv talentul său în bucătărie”, a anunțat Antena 1. Sursa: cancan.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani