Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Romica Jurca, dată afară de la TVR: „Are deja un loc de muncă, este imoral să angăjam astfel de cheltuieli”

Romica Jurca, dată afară de la TVR: „Are deja un loc de muncă, este imoral să angăjam astfel de cheltuieli”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Romica Jurca (60 de ani), prezentatoare rubricii Meteo de la TVR 1, a părăsit postul public de televiziune după opt ani neîntrerupţi de colaborare. Aceasta a explicat că, iniţial, cooperarea a încetat după ce conducerea staţiei TV a decis să nu mai aibă contracte cu colaboratori, ca mai apoi, Claudiu Lucaci, directorul ştirilor TVR, să nu o mai accepte.

Prezentatoarea arată că decizia conducerii TVR nu viza excluderea celor care lucrau deja în TVR, ci blocarea accesului persoanelor din afara staţiei. „Nu mai am contract cu TVR deoarece nu mai vrea directorul Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci. Pe 22 septembrie 2014, jurnalistul Adrian Bucur a introdus în Consiliul de Administraţie al SRTv o hotărâre prin care se interzicea încheierea de alte contracte, până la 31 decembrie 2014. Această hotărâre nu îi excludea pe cei care lucrau în televiziune, ci bloca accesul altor persoane, din afară“, a declarat Romica Jurca, citată de paginademedia.ro.

Romica Jurca a lucrat fără contract

Aceasta a explicat că nici în luna octombrie 2014 nu avea contract de colaborarea, deşi alţi angajaţi ai TVR au putut să îşi reînnoiască angajamentele. Mai mult, susţine Romica Jurca, totul a fost pus în practică în aşa fel încât conducerea TVR să întrerupă colaborarea cu ea. Totodată, ea arată că directorul departamentului de ştiri de la TVR, Claudiu Lucaci, s-a folosit de iniţiativa lui Adrian Bucur pentru a o îndepărta, deşi aceasta a lucrat în plus şi fără contract pentru o perioadă de timp. „Claudiu Lucaci s-a prevalat de iniţiativa jurnalistului Adrian Bucur ca să scape de mine. Astfel de intenţii a avut de când a ajuns şef la Ştiri, iar de fiecare dată motiva că nu se mai acceptă colaboratori, ceea ce era şi este o foarte mare minciună. Mai rău este că, la început de octombrie, am lucrat câteva zile, fără contract, pe care (n.r. - conducerea) refuza să mi le plătească; am mai lucrat în plus faţă de programul stabilit de şefi şi refuză să îmi plătească“, a mai declarat ea. Integral pe adevarul.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani