Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cine este Tincuța Fernea, concurenta de la Vocea României acuzată că a trișat

Cine este Tincuța Fernea, concurenta de la Vocea României acuzată că a trișat

Tincuța Fernea a ajuns la Vocea României în echipa lui Tudor Chirilă (41 de ani). Tânăra concurentă în vârstă de numai 16 ani a reușit să atragă publicul printr-o voce unică și o atitudine veselă. Totuși, după cea de-a treia ediție live a emisiunii, lucrurile s-au schimbat.

Tincuța a crescut în Satu Mare. Administrația orașului a fost atât de mândră de ea, încât a vrut să o ajute să treacă mai departe și să reprezinte orașul și în finala Vocea României. Aceștia au început să răspândească flyere și să expună panouri prin oraș pentru a o susține

Tudor Chirilă, revoltat de gestul Consiliului Județean Satu Mare

Antrenorul ei, Tudor Chirilă, a fost revoltat de toate acestea. „Am primit poze cu panouri de prin oraş, link-uri cu articole de presă, capturi de pe site-ul CJ Satu Mare etc. Se pare că preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a susţinut chiar şi o conferinţă de presă, în care anunţa susţinerea Tincuţei din partea instituţiei. S-au printat afişe cu grafica preluată de pe pagina de Facebook Vocea României, pe care Consiliul şi-a pus propria siglă. O parte din materialele promoţionale foloseau inclusiv fotografia mea şi a lui Marius Moga (cei doi antrenori care ne-am întors la Tincuţa la audiţii) şi logo-ul Vocea României, fără acordul deţinătorilor drepturilor”, a scris el, pe blogul personal. „Din punctul meu de vedere, implicarea unei instituţii publice într-un astfel de concurs de divertisment înseamnă un sprijin nejustificat pentru un concurrent”, a continuat el.

Cu toate acestea, Tincuța nu a fost scoasă din concurs. Ba mai mult, tânăra concurentă a avut o reprezentație unică pe scena Vocea României, vineri (11 decembrie).

Tincuța cântă de la 13 ani

După publicarea mesajului de către Tudor Chirilă, compozitorul Mihai Alexandru a vrut neapărat să se asigure că nu se va face o nedreptate în cazul Tincuței, în ciuda gestului făcute de Consiliul Județean Satu Mare. Acesta a scris despre Tincuța în rubrica de comentarii a blogului, iar Click! l-a contactat pentru mai multe declarații. „Eu am descoperit-o la 13 ani, este foarte talentată. I-am și compus piese, dar încă nu a avut ocazia să le cânte. Mi se pare normal să fie susținută în orașul ei și sunt convins că și Pro TV consideră că Tincuța are pachetul complet pentru scenă”, ne-a spus el.

În ciuda mediatizării „cazului” ei, Tincuța Fernea este o adolescentă normală de 16 ani. A venit la Vocea României susținută de părinții ei. Pe rețelele sociale, prietenii îi urează succes în rubrica de comentarii, iar ea le răspunde cu drag. În ciuda faptului că s-a zvonit că ar fi o persoană îngâmfată, în spațiul virtual, Tincuța apare ca o tânără obișnuită.

Nu vrea să facă carieră din muzică

Iar dacă nu va câștiga Vocea României, pentru Tincuța Fernea nu este o problemă. Chiar dacă a ajuns atât de departe în concurs, într-un interviu acordat în primăvară pentru Adevărul și-a dezvăluit planurile pentru viitor. „Muzica, probabil, va rămâne, ca un hobby pe care nu-l voi lăsa să se stingă deoarece reprezintă o mare parte din androginul meu”, spunea ea. Tânăra își dorește să urmeze cursurile facultății de stomatologie, urmărind să își construiască o carieră în medicina dentară.

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani