Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Apelul unui tânăr către Ștefan Bănică: Nu deveniți complicele unui criminal

Apelul unui tânăr către Ștefan Bănică: Nu deveniți complicele unui criminal

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Acest apel și strigăt de disperare vine din partea unui student, care pur și simplu nu înțelege ce se întâmplă la el acasă. Știu foarte bine că mulți artiști, pe care noi îi iubim, pe care noi îi admirăm, vor veni să cânte în data de 6 septembrie, fără să știe că în aceeași zi, peste o sută de mii de oameni vor ieși să protesteze pașnic în PMAN contra unor criminali care organizează acest concert împotriva Poporului RM.

Am un deosebit respect față de Ștefan Bănică, un artist care sunt sigur s-ar regăsi mai la locul potrivit lângă acei 100.000 de oameni de cea mai înaltă calitate, decât lângă un grupușor mult mai mic de oameni, de o calitate mult mai redusă și plătit din bani furați. Este adevărat, organizatorilor protestului din 6 septembrie le este foarte complicat să concureze cu sursele enorme pe care le au oligarhii de la guvernare, însă îmi reamintesc despre David și Goliat și știu că până la urmă învinge binele și adevărul.

Domnule Ștefan Bănică, dacă veți cânta la concertul din data de 6 septembrie veți fi complicele lui Plahotniuc, unui criminal, care este implicat în cele mai mari crime, care a sărăcit populația RM, din cauza căruia oamenii fug disperați din acest stat. Domnule Ștefan, dumneavoastră duminică veți cânta pe bani furați, dumneavoastră veți cânta în timp ce alte mii și mii de copii, bătrâni flămânzi, vă vor privi la toate posturile oligarhice și vor plânge amar de durere, pentru că iarăși nevoile lor, glasurile lor, nu vor fi auzite și da, domnule Ștefan Bănică, complicele este la fel un criminal, poate nu pentru cei care organizează concertul, dar pentru 3 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova, dumneavoastră veți fi un criminal, un criminal care prin cântece va încerca să acopere furtul miliardelor de dolari din sistemul financiar-bancar, delapidările enorme și privatizarea ilegală a proprietăților publice.

Dacă aș avea un milion de euro, aș plăti artiștii să nu cânte duminică, pentru că m-am săturat de concerte și bucurie falsă, inexplicabilă, dar m-am săturat și de fel de fel de divizări, între noi și voi, între cei care vor merge la concert și cei care vor protesta, dacă aș avea un milion de euro, aș plăti artiștilor pentru a nu ne diviza iarăși în două tabere.

Dragi artiști, în special Ștefan Bănică, dragostea oamenilor niciodată nu poate fi cumpărată, dar foarte ușor poate fi pierdută. Personal, o să-i urăsc pe cei pe care i-am admirat, dacă vor merge împotriva unor oameni necăjiți și plini de nevoi.

Cu mult respect, unul din cei 100.000 care vor să fie auziți duminică.

Dinu Plîngău

Sursa: independent.md

 

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani