Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
 Vezi ce masuri s-au luat la întâlnirea de lucru a Filialei Botoșani a Asociația Comunelor din România!

Vezi ce masuri s-au luat la întâlnirea de lucru a Filialei Botoșani a Asociația Comunelor din România!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Marți, 22 septembrie 2015, la Botoșani, a avut loc ședința de lucru cu salariații Direcției de audit public intern – Filiala Județeană Botoșani a Asociației Comunelor din România, la care a luat parte și personalul Compartimentelor financiar-contabil și resurse umane.

Scopul ședinței a fost identificarea eventualelor probleme apărute în cadrul instituției, planificarea de măsuri și activități pentru rezolvarea acestora.

În urma discuțiilor avute s-a constat că activitatea din cadrul Filialei Județene Botoșani a Asociației Comunelor din România, privind misiunile de audit public intern se desfășoară și se realizează în totalitate conform planului anual stabilit.

Colaborarea foarte bună dintre salariații compartimentelor de audit public intern și personalul din primării, demonstrează că fiecare comună care beneficiază de acest „serviciu” acordă o importanță majoră procesului de audit în vederea dezvoltării economico-sociale echilibrate și legale a fiecărei instituții.

De asemenea, au fost identificate și câteva aspecte care necesită soluționarea în ceea ce privește lipsa resurselor financiare pentru decontarea cheltuielelor auditorilor care se deplasează în teren, formarea/pregătirea profesională continuă a auditorilor, plata cotizației anuale datorate de către fiecare comună membră ACOR, insuficiența resurselor umane din cadrul compartimentelor de audit public intern.

Filiala ACOR Botoșani desfășoară activitate de utilitate publică în interesul general al colectivităților locale din județ. Asociația promovează forme de colaborare și întrajutorare reciprocă a comunelor membre în oricare dintre domeniiile: administrativ, economic, financiar, social, cultural și instituțional și organizează pe principii de eficiență, eficacitate și economicitate în baza unui acord de cooperare cu comunele din județ, activități stabilite prin lege ca atribuții ale autorităților administrației publice locale în diverse domenii, cum ar fi: auditul public intern, urbanismul, amenajarea teritoriului și autorizarea lucrărilor de construcții etc.

Președinte ACOR Botoșani,
Ing. Romică Magopeț

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani