Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vezi ce daune morale și materiale a primit un muncitor din Botoșani rămas paralizat pe viaţă

Vezi ce daune morale și materiale a primit un muncitor din Botoșani rămas paralizat pe viaţă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Un grav accident de muncă în care a fost implicat un bărbat din Botoşani și care a avut loc în judeţul Suceava s-a soluţionat, cu o decizie definitivă a instanţei.

Un muncitor din Botoșani, care a rămas paralizat pe viaţă va primi din partea firmei la care a lucrat şi a conducerii 10.000 de euro daune materiale şi 50.000 de euro daune morale.

De asemenea administratorul punctului de lucru al firmei Zorzo Prinţesa SRL, Silvia Bejenariu a primit o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, şoţul acesteia Ghiorghe Bejenariu, un an şi două luni de închisoare cu suspendare, iar Todirel Pentelescu un an şi opt luni de închisoare cu suspendare.  

Accidentul de muncă a avut loc în vara anului 2011 când Ioan Gagea, de 35 de ani, din Botoşani, care muncea la punctul de lucru al firmei din Şcheia, căra împreună cu un coleg o placă de granit de 400 de kg. Cei doi manevrau un motostivuitor, iar la un hop placa dădea semne că ar putea cădea, iar botoşăneanul s-a băgat sub ea să o susţină. Aşa s-a ales cu o fractură la coloană şi a rămas paralizat. Totuşi în urma anchetei s-a stabilit că el are 20% din culpă. Sursa: suceavanews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani