ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vântul a făcut prăpăd în județul Botoșani. Copaci căzuţi pe carosabil și localități rămase fără energie electrică

Vântul a făcut prăpăd în județul Botoșani. Copaci căzuţi pe carosabil și localități rămase fără energie electrică

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În judeţul Botoşani, vântul puternic din noaptea de duminică spre luni a creat probleme pe mai multe drumuri, fiind nevoie de intervenţia drumarilor, a poliţiei, precum şi a angajaţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai multe drumuri au fost temporar închise sau traficul a fost restricționat pe o singură bandă în apropierea localităţii Zăiceşti, la Vîrfu Câmpului, Flămânzi, Corni, Ungureni și Roma, după ce mai mulți copaci s-au rupt şi au căzut pe partea carosabilă.

Totodată, mai multe localităţi din judeţul Botoşani erau nealimentate, luni dimineaţă, cu energie electrică din cauza avariilor  produse în reţea de vântul puternic. Este vorba de satul Zlătunoaia, iar afectate parţial erau localităţile Pomârla, Hulubești, Hilișeu-Cloșca, Iezer, Oroftiana, Stroiești, Cheleș, Bucecea, Carasa și Joldești.

Echipele Delgaz Grid sunt în teren şi intervin pentru remedierea avariilor pentru a putea fi reluată alimentarea cu energie electrică în cel mai scurt timp, pentru toţi consumatorii.

Judeţul Botoşani se află sub Cod Galben până luni, 30 octombrie, la ora 23.00. Intensitatea vântului va fi în creștere, cu viteze la rafală  în general între 55 și 70 km/h și local 75...85 km/h.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani