Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trei suceveni au fost muşcaţi de şerpi. Stocul de ser antiviperin al SJU Suceava, epuizat

Trei suceveni au fost muşcaţi de şerpi. Stocul de ser antiviperin al SJU Suceava, epuizat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

O minoră în vârstă de zece ani, o femeie de 43 de ani şi un bărbat de 31 de ani au fost muşcaţi de şerpi în ultimele două zile, ei primind tratament de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, care însă şi-a epuizat stocul de ser antiviperin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, în zona Vatra Dornei au fost înregistrate în ultimele două zile trei cazuri de oameni muşcaţi de şerpi, cei trei pacienţi fiind trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Suceava unde li s-a administrat ser antiviperin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, o femeie în vârstă de 43 de ani din Dorna Candrenilor a fost muşcată, duminică, de un şarpe la un deget al mâinii stângi, iar luni au mai fost aduşi la SJU Suceava un bărbat de 31 de ani, din comuna Iacobeni, muşcat de o viperă la piciorul stâng, şi o fetiţă de zece ani care a fost muşcată de un şarpe de gamba dreaptă.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat că cei trei pacienţi sunt în afara oricărui pericol, au fost deja externaţi şi că li s-a administrat ser antiviperin, fiind epuizat stocul de astfel de ser al SJU Suceava.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând din această săptămână, unitățile sanitare care necesită ser antiviperin pot achiziționa acest produs de la Compania Națională UNIFARM SA.

Ministerul Sănătății a fost informat de către distribuitorul național că au fost achiziționate 150 de fiole de ser antiviperin.

Serul a fost testat și autorizat de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și poate fi distribuit, în urma comenzilor ferme venite din partea spitalelor.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani